tiistai 28. maaliskuuta 2017

After work

Tampereen taidemuseossa on esillä suomalaisten naistaiteilijoiden töitä otsikolla "Naistaiteilijat modernin murroksessa". Museon seinillä roikkuu tunnettujen taiteilijoiden kuten Helene Schjerfbeckin, Ellen Thesleffin ja Ina Collianderin töitä, mutta löytyy sieltä myös paljon tuntelmattomien taiteilijoiden teoksia.

Tampereen taidemuseo sulkeutuu jo viideltä, joka tekee sinne ehtimisen arkena mahdottomaksi. Ryntäsin museoon tänään klo 16.15 ja sain tietää, että siellä järjestetään "after work"- tapahtuma, joten museo oli avoinna seitsemään. Kaksi naista (joiden nimiä ja asemaa en muista) vetivät museokierrosta, johon kuului oman "taideteoksen" tekeminen. Päätin, että minähän en mitään piirrä.

Heti alkuun annettiin paperia ja tussi, jotka otin kun kerran tarjottiin. Piti sutata muotokuva jonkun näyttelyssä roikkuvan muotokuvan pohjalta. Seuraavassa kohteessa tussilla vetäisty muotokuva väritettiin, leikattiin irti paperista ja liimattiin itse valitulle pohjalle. Lopuksi muotokuvaan lisättiin joku pieni yksityiskohta näyttelyssä esillä olevista tauluista. Sen saimme leikata ihanista kuvioiduista papereista. Paperin sai valita ihan itse.

Kun piirtämiseen otettiin etäisyyttä siten, ettei piirtämisen aikana saanut nostaa tussia irti paperista, piirrosjälkeen kykeni suhtautumaan vähemmän kriittisesti. Lopussa järjestettiin pieni pop up näyttely kaikkien osallistujien töistä.

Kollaasityöni on ollut esillä Tampereen taidemuseossa ainakin kahden minuutin ajan. Samassa huoneessa kuin Ateneumista lainassa oleva Helene Schjerfbeckin maalaus Toipilas.


Ei kommentteja: