lauantai 18. maaliskuuta 2017

Rakas kuplani

Nykyään puhutaan kuplista, joissa yritämme elää. Jouduin vahingossa kurkistamaan kuplani ulkopuolelle, sillä joku facebook-ystäväni oli reagoinut uutiseen maahanmuuttajan tekemästä raiskauksesta. En hyväksy raiskausta missään muodossa (tuskin sitä hyväksyy kukaan muu kuin raiskaaja itse). Tässä on kuitenkin sellainen ero, että kun irakilainen mies raiskaa suomalaisen naisen, en ajattele että irakilaisten älykkyysosamäärä on alhaisempi kuin suomalaisten.

Välillä tuntuu ikäänkuin olisimme osa ihmiskoetta, jossa toinen puoli ihmisistä saa toisenlaista ja toinen taas toisenlaista informaatiota sen mukaan, mitä tiedotusvälinettä seuraa, MV-sivustoa vai Helsingin sanomia.

Kerttu oksensi vähän oranssin sävyisen oksennuksen makuuhuoneen vaalealle nukkamatolle. Hinkkasin tahraa harjalla, käytin vettä ja tiskiainetta. Jäljelle jäi oranssiin vivahtava alkuperäisestä tahrasta selvästi aajentunut alue. Suihkutin kylppärinpesuainetta, ei suurempaa vaikutusta. Ripottelin märälle läntille soodaa. Olin vähän kahden vaiheilla laittaisinko siihen soodaa vai suolaa, mutta päädyin ensin mainittuun. Eikös punaviiniläikkään laiteta suolaa? Kerttu tuskin on juonut punaviiniä. Tai mistä minä tiedän. Lopuksi sirottelin kuitenkin tahralle vielä suolaakin.

Viikon päätapahtuma on Kertun oksennus. Pitäisi hankkia elämä. Vaikka oikein vaikea parisuhde.

Olen saanut viestin, että Tampereen Suomalaisen kirjakaupan (Hämeenkatu 18) myyjien suosikki on "Ei saa mennä ulos saunaiholla" ja toisen, jossa väitetään kirjan olevan lukijoiden suosikki. Kävin eilen vakoilemassa kaupassa, eikä sieltä löytynyt vinkkiä kummastakaan. En kehdannut viipyä kauan enkä katsoa kovin tarkkaan vaan pälyilin hyllyjä kuin myymälävaras. 

Kirjoittajaystävä pyysi minua haastattelijakseen toiseen kirjakauppaan, ensin vastustin ajatusta, mutta lopulta suostuin. Oikeastaan aika jännittävää. Saa nähdä tuleeko kukaan kuuntelemaan. 

5 kommenttia:

Timo Lampi kirjoitti...

Käytä mäntysuopaa. :)

Hoo Moilanen kirjoitti...

Kyllä kai se raiskaus tehdään ihan sukuopuolielimillä eikä älykkyysosamäärällä.

No on se nyt kummallista, että myyjien ja asiakkaiden suosiota ei kerrota mitenkään! Ei se vaatisi kuin präntätyn lapun nopeasti hupenevan kirjapinon viereen. Eikö kaupanteko kiinnosta heitä?

Heidi kirjoitti...

Voihan se olla, etteivät ne suosikkijutut ole totta. Kirja on kuitenkin nyt hyvin esillä, mikä on pääasia.

Marjatta Mentula kirjoitti...

Olen huomannut tuon saman omituisen suhtautumistavan muihinkuin suomalaisiin. Suomalainen on aina yksilö, mutta maahanmuuttaja edustaa heitä kaikkia, varsinkin tummempisävyisiä, jotka ovat kaikki tyynni suomalaisia tyhmempiä.

Anonyymi kirjoitti...

Alan liikkeen kokeneen myyjän suosituksesta olen menestyksellä käyttänyt James-vesi nimistä tuotetta muun muassa kissan oksennusjälkien siivoamiseen matoilta ja huonekaluista. Hoito olisi tehtävä mahdollisimman pian, joten mainitsemasi jynssäyksen jälkeen tulokset eivät enää ole kovin näkyvät.