tiistai 16. toukokuuta 2017

Kangasalle

Oppaan italialaisesta naapurin miehestä sanottiin, että tämä oli pudonnut lapsena oliivipuusta. Mies ei läpäissyt ajokorttiin vaadittavaa kirjallista koetta. Koska ajokortti oli välimatkojen vuoksi välttämätön,  lääkäri kirjoitti todistuksen, jossa vakuutti, ettei miekkonen onnistu koskaan läpäisemään kyseistä koetta, mutta tarvitsee ajokortin. Todistus vietiin poliisiasemalle ja ajokortti myönnettiin.

Napolilaiset vastustavat kaikenlaisia pakkotoimia. Kun turvavyö tuli pakolliseksi, joku keksi painaa t-paitoja, joiden rinnan poikki kulki turvavyö. Kauempaa katsoen näytti siltä kuin kuski olisi turvallisesti kiinni penkissä.

Kukaan ei taida enää pyytää lääkärintodistusta siitä, ettei voi jostain syystä käyttää turvavyötä tai kypärää. Joskus aiemmin pyyntö oli tavallinen. Mopoa ajavat papat halusivat välttyä hiostavalta päähineeltä kun kerran kaularangassa oli kulumia. Eihän rikkonaisen varren päässä tököttävään nuppiin voi kypärää painaa. Senhän tietävät kaikki.

Italia on vanhaan sivistyssukuun kuuluva tyyppi. Hyvällä itsetunnolla varustettu. Suomi on huutolaispoika, joka on sattumalta päässyt koulutielle. Jos meillä olisi Rooma, Venetsia, Välimeri, Dolomiitit, Parman kinkku, Verdi, Prosecco-viini ja täällä kasvaisi appelsiineja,  olisimme maailman valtiaita. Lähtökohdat huomioiden pärjäämme hyvin.

Esiinnyn huomenna Riina Paasosen kanssa Kangasalan kirjastolla, joten jos sattuu olemaan asiaa sinne päin, niin tulkaa ihmeessä tervehtimään.

Ei kommentteja: