tiistai 1. elokuuta 2017

Huumorilla mennään

Olohuoneessani seisoo uusi senkki. Sen hyllyt odottavat ahneina aikakauslehtiä, mainoksia, koneiden käyttöohjeita, kuulakärkikyniä, muistikirjoja, lehtiöitä, Tiimari-laseja ja pokkareita. Nyt on ratkaiseva hetki. Jos täytän hyllyt vaikkapa astioilla, niin siitä muodostuu astiakaappi, jos lakanoilla niin siitä kehittyy liinavaatekaappi, mutta jos jätän ne tyhjiksi se sortuu rojukaapiksi, eikä siltä tieltä ole paluuta.

Vietin vuorokauden ystäväpariskunnan mukavassa seurassa. He ovat siitä harvinainen tuttavuus, että he ovat ensimmäisessä avioliitossaan ja vaikuttavat edelleen viihtyvän toistensa kanssa. Tällaiset eronneet (kuten minä) vetävät yleensä puoleensa parisuhteissaan epäonnistuneita lähimmäisiä. Vähän kuin juopot haluavat olla toisten juoppojen seurassa, kaikenlaisia vääriä parisuhdekokeiluja tehneet ymmärtävät toisiaan. Minusta tuntuu (voin olla tällä kertaa väärässä), että pitkään naimisissa olleet ihmiset eivät ajattele, että jossain muualla voisi kuitenkin olla jotain parempaa. He ovat realisteja eivätkä haihattelijoita. Lisäksi onnistuneilla pareilla on usein erinomaiset ihmissuhdeverkostot.

Minulle tulee selkeinä hetkinä sellainen olo, etten ehkä kuitenkaan ole kovin mukava ihminen vaikka yleensä luulen sitä olevani. Tuli vaan mieleeni.

S on psykiatri ja puheeksi tulivat minän puolustuskeinot (saatan muistaa termit väärin). Huumori on kuulemma puolustuskeinona varsin korkeatasoinen toisin kuin vaikkapa kieltäminen, joka vaatii ihmiseltä ylettömästi energiaa.

5 kommenttia:

Hoo Moilanen kirjoitti...

Luulen, että pitkään yhdessä olleet onnelliset parit viihtyvät yhdessä ja hyväksyvät toisensa. Vakka on löytänyt kantensa. As simple as that.

Timo Lampi ☺ kirjoitti...

Kaunis senkki!
Tunteen olen saanut, että olet kyllä aikas mukiinmenevä tyyppi ja kaiken päälle mukava, ainakin tutuille. Ei sua muuten noin paljoa pyydettäis kyläilemään.
Työhullu olet kanssa. ;D

Ensimmäisen ja ainoan vaimoni kanssa avioa takana 34 vuotta ja hyvin vieläkin viihdymme yhdessä.

Mukavaa päivänjatkoa sulle sinne!!

Leena Laurila kirjoitti...

Ei kaikilla kauan yhdessä pysyneillä ole aina seesteistä ja se ettei erota voi olla myös rohkeuden puutetta, laiskuutta.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Tässä ei ole kyse siitä. Pariskunta todella viihtyy yhdessä.

Marjatta Mentula kirjoitti...

Kirjoitustesi perusteella olet kyllä mukava ihminen.
Me ollaan oltu U:n kanssa jo päälle 40 vuotta naimisissa. Tärkeintä meille oli molemmilla se, että koska oltiin seikkailtu ja kolhiuduttu ennen toistemme tapaamista, niin haluttiin kovasti onnistumista ja rauhallista perhe-elämää. Ja tässä vaiheessahan toinen on jo kuin oma käsivarsi, itsestäänselvä ja kyseenalaistamaton.
Kaunis senkki! Tuo on niin totta, mitä sanot. Muuttaessakin on mieluummin pidettävä tavarat laatikoissa kuin survottava niitä harkitsematta jonnekin, koska sinne ne sitten jäävät.