sunnuntai 20. elokuuta 2017

Nuoret miehet

Mieleeni hiipii ajatuksia, jotka eivät ole ehkä ihan korrekteja.

Miten autovuokraamossa suhtauduttaisiin "ulkomaalaisen näköiseen" nuoreen mieheen, joka tarvitsee pakettiautoa muuttoa varten?

Porraskäytävässäni asuu yhteisessä asunnossa kolme "ulkomaalaisen näköistä" nuorta miestä. Kaikilla on eri sukunimi. Ulkomaalainen sukunimi. Pitäisikö heistä ilmoittaa johonkin?

Nuoret miehet tekevät terroritekoja, koulusurmia ja muita väkivaltaisia juttuja. Johtuuko se korkeasta testosteronista? Pitäisikö heidät eristää jollekin ulkomeren saarelle? Nuoret miehet saattavat olla vaarallisia ja toimettomat nuoret miehet ovat räjähtämätön rypälepommi.

Hiljaiselta nuorelta mieheltä pitäisi ainakin kysyä "Mitä sinulle kuuluu?"

Hämeenpuistossa "ulkomaalaisen näköiset" nuoret miehet ja naiset myivät eksoottisia leipomuksia. Pöydän eteen muodostui pientä jonoa.


1 kommentti:

Hoo Moilanen kirjoitti...

Testosteronin merkitystä ei voi unohtaa - se on hyvä renki, mutta huono isäntä.

Nuoren miehen elämä käy kapeaksi ja mieli matalaksi, jos ei oikein ole sosiaalisia kontakteja, opiskelua tai töitä eikä tietoakaan tytöistä paitsi tietokoneen pornoasivuilla. Se on jollekin harvalle liian rankka yhtälö ratkaistavaksi.

Niin. Radikalisoitumisvaara on joidenkin kohdalla todellinen. Mikäpä sen hienompaa kuin kuolla marttyyrikuolema ja päästä sen jälkeen korkkaamaan oliko se nyt 99 neitsyttä. (Tämä viimeinen kappale ei ole ihan asiallinen, mutta kirjoitin sen silti.)