torstai 19. lokakuuta 2017

Lomamatkalla Helsingissä

Teimme R:n kanssa perinteisen Helsingin reissun. Matkustimme Onnibussilla, josta on tulossa keskiluokkainen juttu ihan kuin ostosreissusta Lidliin. Miksi edes omistaa autoa kun bussilla ja junalla pääsee niin halvalla ja kätevästi ellei satu asumaan jossain korven keskellä niinkuin monet asuvat ja se heille suotakoon. Onnibussin ikkunastakin on kivempi katsella peltoja ja taloja kuin pelkkää asumatonta pusikkoa.

Kävimme kahvilla ja näimme Esa Saarisen ja hänen vaimonsa, mutta emme tuijottaneet vaan hörpimme kahvejamme ikäänkuin törmäisimme Esa Saariseen joka päivä.

Design museon kellariin oli koottu hauska näyttely "Meidän sakset", johon Fiskars oli kutsunut erityyppisiä taitelijoita eri puolilta maailmaa juhlistamaan oranssikahvaisia saksia. Mieleen jäi Karen Bit Vejle, joka leikkaa paperista pienillä saksilla uskomattoman pikkutarkkoja pitsimäisiä töitä. Ykköskerroksessa ihmettelimme suomalaista muotoilua ja hihkuimme "Tuollainen kahvipannu meillä oli kotona!" Ylimmässä kerroksessa oli esillä nykymuotoilua ja kaikkea kummallista.

Oli tarkoitus käydä jossain muussakin museossa, mutta emme ehtineet, sillä syödäkin piti. Teimme hieman ostoksiakin, mutta siitä ei enempää. Helsinki on loistava lomakohde.
1 kommentti:

Leena Lumi kirjoitti...

Meilläkin on R:n kanssa aikomus alkaa tehdä viikonloppumatkoja ei omalla autolla Hesaan.

Tuo sun toka kappale on niin hyvä, että hymyilen vieläkin:) Teen itsekin tuossa kohtaa aina parhaani välittääkseni käsitystä, että 'tämähän on ihan normihomma'.

Olemme ihan tarkoituksella lisänneet Lidlin käyttöä ja kyllä siellä huomaa, että siitä on tullut kovaa vauhtia kaikkien kauppa. En tajua miten tulemme sieltä ulos kahden täyden kassin kanssa, joista olemme maksaneet max 25 euroa ja kun teemme samam Prismassamme, maksamme noin 80-100 euroa.

<3