perjantai 27. lokakuuta 2017

Yövieraat

Nuori sukulaismies yöpyi luonani. Illalla hän puhui kahdesti tyttöystävänsä kanssa puhelimessa. Aamulla hän heräsi aiemmin kuin minä ehtiäkseen seitsemän junaan. Hän hiippaili huomaavaisesti pimeässä, pesi hampaat, kävi jääkaapilla, yritti liikkua hiljaa (joudun pitämään makuuhuoneen oven auki, sillä en kestä kun Kerttu raapii ovea). Meinasin huutaa, että laita valot, mutta en jaksanut. Tänään tulee toinen yövieras ja lähdemme porukalla Telakalle syömään ja filharmonian konserttiin kuuntelemaan suomalaisten säveltäjien musiikkia.

Lähden huomenna kirjamessuille. Tuntui siltä, että messuille on mentävä, sillä sain ilmaisen lipun. Reissu ei tule olemaan halpa, sillä junaliput maksavat ja tuskin maltan olla ostamatta kirjoja. Laitoin faceen viestin "Lähteekö joku tuttu lauantaina kirjamessuille, olisi kiva käydä vaikka kahvilla". Pelotti, että kukaan ei vastaa. Jospa kuulostan säälittävältä, joka on pahinta mitä facessa voi tapahtua, vaivaannuttavaa. Olen joskus kokeillut vastaavaa melko huonolla menestyksellä, nyt sain yhden vastauksen, joten saanen hetkeksi messuseuraa. Jotkut reippaat kirjoittavat: "lähtisikö joku jonnekin istumaan iltaa" ja saavat kymmeniä tarjouksia. Ehkä liioittelen hieman.

Suunnittelin meneväni aamulla lenkille. En mennyt. Uimahalliin. En sinnekään. Luen sen sijaan Imagesta suomentaja Katriina Huttusen juttua "Huone yhdelle", jossa kääntäjä kertoo miten hän matkustaa yksinään laivalla Tukholmaan. Kyse ei ole yhdestä matkasta vaan  vaan hän tekee saman kymmenisen kertaa vuodessa. Hänkin huolehtii, onko hän jotenkin säälittävä mennessään yksin ostoksille, syömään, kannelle saaristomaisemaa ihailemaan ja hyttiin nukkumaan.

Minä menen huomenna vain kirjamessuille, mutta kun muiden päivitykset ovat täynnä lavaesiintymisiä, yhteisiä viinilasillisia muiden kirjailijoiden kanssa ja leveästi hymyileviä yhteisselfieitä. 


3 kommenttia:

Hoo Moilanen kirjoitti...

Toivottavasti liioittelit hieman. Olen kuuluttanut tässä viikolla iltaseuraa pariin menoon - en tosin Facebookissa- eikä niitä tarjokkaita kasapäin ole ollut. Aika moni on kertonut aiemmin sovituista muista menoista.

Tänään seniorikinoon klo 13. Eka kerta jänskättää!

Viikonloppuja! :)

Ps. Tuskinpa meitä yksinäisiä kukaan katsoo kieroon siellä ja täällä. Itsestä vaan joskus tuntuu siltä ja toki moni asia on kivempaa seurassa kuin yksin.

Ana kirjoitti...

En nyt ihan ymmärrä, miks olisi säälittävä jos mene yksin sinne ja tuonne. Säälittävää olisi, jos ihminen on niin tumppu, että istuu kotona koska ei kehtaa mennä minnekään yksin.

Heidi kirjoitti...

Illalla yksin ravintolassa syöminen voi joskus olla lomalla rasittavaa kun muut asiakkaat ovat ravintolassa romanttisesti kahdestaan.
Yksin kulkemisessa on puolensa, saa tehdä mitä haluaa.