perjantai 29. joulukuuta 2017

Apuraha

"Ota luuttu käteen" vastasi erään keski-ikäisen naisen äiti, kun tämä lapsena valitti ettei ole mitään tekemistä. Varsinainen ilopilleri äidiksi.  Nykyään lapselle voi antaa jonkun räiskimispelin ja tehdä omia juttuja sillä aikaa kun lapsi räjäyttelee vihollisia.

Sisäinen "Ota luuttu käteen"-ankeuttajani käski minun tarttua imuriin. Kerttu piiloutui vaanivan vaaran vuoksi ensin sohvan ja sitten sängyn alle. Oma vikansa kun pudottelee karvojaan joka puolelle. Miksei jalosteta kissarotua, joka siivoaisi itse jälkensä ja samallahan siinä menisivät meikäläisenkin sotkut.

Jomman kumman iltalehden toimittaja oli haastatellut runoilija Arja Tiaista. Jutussa mainitaan asuntoon pinttynyt tupakan haju, imuroimattomat lattiat ja kaaoksen keskellä häärivä nahka-asuinen runoilija. Kaikki osaavat siivota, mutta kuinka moni osaa kirjoittaa runoja?

Haastattelussa Tiainen suunnittelee ensimmäisen kännykän hankkimista ja heittää hakevansa luuria varten apurahaa. Kommenteissa suivaantuneet lukijat valittavat, etteivät hekään ole saaneet valtiolta rahaa kännykän ostoa varten.

2 kommenttia:

Marjatta Mentula kirjoitti...

Huumorintajuttomuus on ikävä juttu. Viittaan siis noihin suivaantuneisiin.

Heidi kirjoitti...

Näitä mielensäpahoittajia riittää.