lauantai 23. joulukuuta 2017

Joulun valinnat

Ostin Kertulle muovisen härpäkkeen, jonka sisällä pyörii musta pallo. Olen nähnyt videoita, joissa kissat läpsivät palloa innokkaasti. Kerttu ei ole kuin vilkaissut lelua ja tylsäksi havainnut, minä sen sijaan olen lyönyt siihen varpaani jo kolmesti.

Kärsin melankoliasta, itkeskelen joululauluja kuunnellessani. Tämä on ehkä kuitenkin masennuksen kevytversio, vähän kuin rasvaton jugurtti tai kevytlevite.

Kävin hallissa kahvilla, katselin Nygrenin kalakaupan jonoja ja hampaitaan kirskuttelevia asiakkaita. Ruokaostokset tein Lidlissä, jossa oli todella hiljaista, sillä joulun aikaan suomalainen suuntaa perinteisempiin kohteisiin.

Valmisin lohta ja kanttarellirisottoa. Toinen lapseni (se joka ei ole kalalle allerginen) puolisoineen (pähkinäallergia) kävi kylässä ja oli oikein mukavaa ja kiireetöntä. Pariksi seuraavaksi päiväksi heillä onkin minuuttiaikataulu.

Sain lahjaksi joulupipareita, jotka vieraani olivat itse leiponeet. FB-kaverini oli kysynyt äidiltään mitä tämä haluaa joululahjaksi. Äiti oli vastannut "Suuvettä". Päivityksessä äiti poseerasi hervottoman kokoisen muovisen suuvesipullon kanssa. Mitä itse haluaisi jos joku kysyisi? Järjestelmäkameran, aamutakin, rakkaussuhteen ja maailmanrauhan.  

Joulu on juhla, jossa ollaan vaikeiden perimmäisten valintojen edessä. Kuka on tärkein? Kenen luokse mennään ja milloin? Kuka kutsutaan? Kenen seurassa vietetään jouluaatto? Aikoinaan sitä valintaa teki itse, joka paikkaan piti ehtiä ja joku joskus ehkä loukkaantuikin. Nyt tyytyy siihen mitä muut päättävät.

3 kommenttia:

AilaKaarina kirjoitti...

Kameran tilalle kelpaisi nyt kunnon kännykkä, muuten aika yksiin meni nuo joululahjatoiveesi omieni kanssa. Minä otin varaslähdön ja söin kissani kanssa jo ensimmäisen jouluateriamme. Se hurahti kinkkuun niin, ettei enää kissanruoka maistu. Syy tähän hoppuiluun oli se, että eiliseen asti olin käsityksessä, että jouluaatto on tänään, lauantain :D. Ja oli niin aatoinen tunnelma, että olihan sitä juhlittava. Rauhallista joulua toivottelen.

Timo Lampi kirjoitti...

Mukavaa joulun aikaa sulle sinne, minäkin joudun viettämään joulun kaupungissa. :)

AilaKaarina kirjoitti...

Kirjoitusvirheitä: lauantaina... Kaihileikkaukseen jonossa jo :).