tiistai 5. joulukuuta 2017

Hyvää hevijoulua!

Lähikaupassa käydessäni ihastelin miten kaunista voi olla, kun lumi peittää kuran, roskat ja tietyöt.

Kävin sunnuntaina "Raskasta joulua"-konsertissa, jonne sain liput etukäteisjoululahjana. Keikalla ei esiintynyt ainuttakaan naista, silti kaikilla esiintyjillä oli kadehdittavan pitkä ja paksu hiuskuontalo. Pitkät hiukset lienevät hevibändiin ottamisen edellytys, lyhythiuksinen pääsee korkeintaan Jari Sillanpään taustabändiin eikä saa ulkomaankeikkoja.

Miesten hiukset pyörivät hämmästyttävästi päälaen ympäri ja sitten heilahtivat vuoroin kasvojen eteen ja sieltä takaisin niskaan. Hiusten pyörittäminen vastannee vaikeusasteeltaan hulahula-vanteen veivaamista varsinkin kun samalla on soitettava. Olisi kiva piiloutua hiusverhon taakse kuten nämä miehet voivat tehdä.

Lavalle keskittynyttä äijäenergiaa oli hilpeää seurata. Alkuun ihan vähän naurattikin, mutta ei kukaan siinä metelissä sitä naurua kuullut.

Tontun näköinen mies lauloi alkuun vähän epäpuhtaasti, mutta löysi äänensä lopulta. Yhdellä miehistä oli Kirkan lauluääni ja eräs mies välillä solmi ja sitten taas vapautti rastansa. Lavalta ruiskittiin tulta ja ilotulitteita kohti kattoa, joka oli miehistä touhua sekin.

Joululaulujen patetia sopi hevimuusikoille (he esittivät ihan perinteistä joulumusiikkia). Olen kiitollinen, että pääsin osallistumaan tähän mieltä ylentävään joulutapahtumaan. 

3 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Lumella on kyllä taivaallinen vaikutus ja siksipä sitä täytyisi olla läpi talven ihan vaikka vaan muutama sentti, se riittää vallan mainiosti mutta hankalaksi homman tekee se että lumi ei pysy puhtaana ja yksi isoimmista syistä on se h*lvetin suolaaminen. Kyllä ihmiset oppisivat ajamaan ensimmäisen talven peltikolareiden jälkeen (kuten taannoin tuolla pohjoisempana tehty kokeilu osoitti).

Vaikka heviä silloin tällöin kuuntelenkin, niin keikoille en ole lähtenyt - tosin harvassa on ne kerrat kun muutenkaan lähden mihinkään - koska mua ahdistaa se ihmispaljous. Eri asia jos keikoille myytäisiin aitiopaikkoja mutta se ei taida olla hevihengen mukaista.

Rauhaisaa itsenäisyyspäivää.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Rauhaisaa itsenäisyyspäivää.

Hoo Moilanen kirjoitti...

Taisit olla päivän esityksessä. Illalla lavalla oli yksi lyhyttukkainenkin mies. Ei ollut oikein mun juttu, mutta mikä oli ollessa liikkeellä mukavalla porukalla & ilmaisilla lipuilla.

Hyvää itsenäisyyspäivää! VR tarjosi äsken kahvit, ihan symppis ele.