tiistai 12. joulukuuta 2017

Poikkeusolosuhteet

Kehityskeskustelussa kävi ilmi, että minulle kertyy viikottain kolme ylityötuntia (teen kolmipäiväistä työviikkoa). Ennen keskustelua piti laatia kolme kehitystavoitetta. Seuraavan vuoden tavoitteet voisivat olla 1. Lähde ajoissa töistä kotiin. 2. Lähde ajoissa töistä kotiin. 3. Lähde ajoissa töistä kotiin.

Sanoin miespotilaalle "Riisu alasti" kun piti sanoa "Riisu alusvaatteisillesi". Korjasin kyllä sanomaani nopeasti, joten saattaa olla, ettei hän kuullut mitä ensin horisin. 

Lapseni on saanut diagnoosin, jonka perusteella hän pääsee hormonihoitoon ja jossain vaiheessa saa uuden sosiaaliturvatunnuksen. Olen iloinen hänen puolestaan.

Elämä on välillä vaikeaa, mutta se ei totisesti ole tylsää. Koskaan ei voi tietää odottaako nurkan takana jotain ja mitä siitä uudesta lopulta kehkeytyy. Toinen omainen ei yhtäkkiä muista rahkavoitaikinan ohjetta vaikka on leiponut juuri niitä joulutorttuja vähintään kuusikymmentä vuotta.

Koska Suomessa vallitsevat tällaiset poikkeusolosuhteet, että sataa lunta, puhuin tuntemattoman kollegan kanssa kun revimme polkupyöriämme työpaikan edessä seisovasta telineestä. Kun näin sosiaaliseksi ryhdyin niin sanoinpa vielä muutaman sanan naapurille, joka seisoskeli pihalla polttamassa tupakkaa samalla kun hänen lapsensa rakensi lumilinnaa. 1 kommentti:

Merja kirjoitti...

Oho. Yleensähän vain kesä, kirkas auringonpaiste ja sopivat nautintoaineet saavat suomalaisen puhuttelemaan tuntemattomia, ainakaan ystävälliseen sävyyn. On tainnut ilmastonmuutos edetä siihen pisteeseen, että harvinaista herkkua oleva perinnetalvi saa meidät myös puhkeamaan ilakointiin.