lauantai 12. tammikuuta 2019

Raikas kuin ruotsinlaiva

Osallistuin kurssille, jonka nimi oli Runokurssi kumisaapasprosaisteille. Kurssia veti runoilija, joka käyttää taiteilijanimeä Susinukke Kosola (Daniil Kozlov). Susinukke ei ollut ollenkaan pelottava vaan sympaattinen. Kaikki osallistujat olivat kypsänsorttisia naisia.

Opimme käyttämään sanageneraattoria (linkki edellä) ja kuvaamaan henkilöä generaattorista nappaamillamme sanoilla. Runollisen tekstin kirjoittaminen on hämmästyttävää kyllä helpompaa satunnaissanojen avulla kuin ilman sitä toimiminen. Kirjoittaja (ainakin minä) voi paremmin, kun joku (tässä tapauksessa kone) asettaa rajat. Voisin tuijottaa generaattoria vaikka kuinka pitkään. Miten paljon onkaan sanoja, joita tulee harvoin jos koskaan käytettyä kuten kapitalisointi, tekstilaji, esikasvattaa, liiketuttavuus, kabinettikysymys, vastaote, neulasisto, mesoni jne.

Opettelimme luomaan metaforia ja minulle jäi mieleen vähemmän osuva vertaus "raikas kuin ruotsinlaiva". Otan sen heti arkikäyttöön.

Mahdottaman kivaa oli. Nauroimme paljon ja ihan selvinpäin. Saatoimme samalla oppia jotain.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka, etsin satunnaissanageneraattoria netistä ja päädyin tähän hauskaan tekstiisi. Yritin etsiä siitä mainitsemasi sanageneraattorin linkkiä, mutta en löytänyt. Muistaisitkohan vielä sen?

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Napauta hiirellä sanaa sanageneraattori, siinä on linkki sinne. Olin jo unohtanutkin koko generaattorin ja tuijotin sitä taas pitkään.