lauantai 26. tammikuuta 2019

Maistuiko ruoka?

On jännä huomata, ettei ruoka kiinnosta kaikkia, vaikka jokaisen on pakko syödä. Tunnen henkilön, joka elää käytännössä perunalla, juustolla ja suklaarusinoilla. Hänestä on siitä huolimatta tullut professori.

Kävin lounaalla tamperelaisen ostoskeskuksen kellarissa sijaitsevassa kanaravintolassa, jonka ikkunasta voi seurata kännykkä- ja lastevaatekauppaan meneviä asiakkaita. Edellisillä käynneillä ruoka on ollut hyvää, puhtaita selkeitä makuja, nyt petyin. Annoin poikkeuksellisesti negatiivista palautetta, mutta samalla kerroin, että olin aiemmin pitänyt ruoasta. Tarjoilija sanoi "Tämä annos on saanut paljon hyvää palautetta". Tunsin itseni turhan valittajaksi ja päätin etten enää jatkossa anna negatiivista palautetta vaan menen mielummin syömään jonnekin muualle.

Miksi muuten vasta ruoan jälkeen kysytään "Maistuiko ruoka?", miksi sitä ei udella jo muutaman suupalan jälkeen, jolloin asialle voisi vielä tehdä jotain? Sen jälkeen asiakkaan voi jättää rauhassa syömään, sillä kyllä hän yleensä pärjää ihan yksinkin.

Olen jakanut tämän ennenkin, mutta kun tuttavaltani aikoinaan udeltiin ravintolassa maireasti "Maistuiko ruoka?" hän vastasi "Maistui, mutta pahalta".

Kuvaatteko muuten ruoka-annoksia? Jaatteko ruokakuvia somessa? Entäpä jos julkaisisi jokaisen ateriansa, välipalansa ja suklaapatukkansa? Tällainen toiminta ei ehkä toisi paljonkaan seuraajia, mutta saattaisi vaikuttaa syömiseen. Toisaalta mitä väliä minkään jakamisella enää on, sillä Google tietää muutenkin mitä syön, juon, luen, harrastan, kenelle soitan, ketä tapaan, miltä näytän ja mitä ajattelen. Toisaalta vaikka Google sen tietää niin ystävät ja sukulaiset eivät välttämättä ole ihan kaikesta selvillä.


10 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Enpä juurikaan jaa, ei ole paljon jakamista. Syön pääasiassa ihan peruspöperöitä. Tänään tosin tein uunissa palsternakkoja ja hasselbackan perunoita ja soosia, jossa oli mm kauracreme fraichea, omenaa, tilliä etc. Glorian Ruoka ja viinistä. Ihan mahdottoman hyvää, mutta ylöspano oli valitettavasti melkein inhorealistinen.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Tuo ei kuulostanutkaan peruspöperöltä!

Marjatta Mentula kirjoitti...

Minä olen lapsellisten makujen ihminen. Voisin syödä joka aterialla pelkkää keitettyä pastaa tai vaihtoehtoisesti jasmiiniriisiä juustoraastella maustettuina, lisänä hyvää leipää. Mutta kun tiedän, miten tärkeää on syödä monipuolisesti niin otan lisäksi lautaselle vähän kanaa tai lihaa ja vihanneksia. Marjoista kyllä pidän kovasti ja syön niitä lettujen kanssa (taas yksi lasten herkku) tai jukurtin seassa.

En ole kuvannut ruokia. Kauniit annokset ovat taidetta, joten kun joskus harvoin käyn jossain paremmassa ravintolassa, niin voisin kyllä kuvatakin.

Juu, Google kyllä tietää. Se tietää heti, jos olen käynyt jonkun postimyyntifirman sivuilla. Se tietää jopa minkä liikkeen ohi olen kävellyt ja vähän ikkunaa vilkaissut.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Luin lehdestä, että se tietää kaiken vaikka ei edes olisi facessa tai jossain vastaavassa. Sen algoritmit tekevät päätelmiä kavereittesi julkaisujen perusteella. Olen silloin tällöin etsinyt tietoa muiden hakuohjelmien avulla. Vaikea arvioida ovatko tulokset erilaisia.

Marjatta Mentula kirjoitti...

Minä en ole facessa. Blogijuttujen lisäksi kirjoitan vain sähköpostikirjeitä ja viestejä pariin perheen whatsapp-ryhmään.
Hassuin tilanne oli se, kun mieheni (hän on facessa) sai Googlelta pyynnön "Arvioi Leo-hotelli", pian sen jälkeen kun olimme kävelleet sen ohi. Tämä majoituspaikka on meidän taajaman ainoa.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Mietin välillä Facesta lähtemistä, mutta en ole vielä saanut kerättyä riittävästi rohkeutta. Olen kylläkin poistanut sen puhelimestani.

Leena Laurila kirjoitti...

Veikkaan, että tuo perunoita, juustoa ja rusinoita syövä henkilö on lihava. Töissä näin, että monella kasvissyöjällä on lihomisriski. Näin muutaman paisumisen läheltä ja arvelin, että eivät kuitenkaan tunne itseään täysin kylläisiksi pelkän kasvisruoan jälkeen. Itse olen sekasyöjä, mutta syön punaista lihaa noin kerran viikossa. Tänään jatkoin eilistä vihercurrykanaa kookosmaidolla, paprikalla ja sipulilla. Hyvää tuli.

Minulla sama tilanne kuin Marjatalla, vain blogi, s-posti ja whatsapp käytössä. Mitä enemmän aikaa kuluu, sen kauempana olen facebookista. Twitteriin kirjauduin joskus, mutta sekin tuntui määräkommentteineen älyttömältä. Sen lisäksi tulin peukuttaneeksi ainoana kommenttinani vahingossa edellisen arkkipiispan lausuntoa, joka jonkin linkin takaa aukesi. Se jäi ainoaksi jäljekseni siinä mediassa. En edes kuulu kirkkoon.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Peruna-, juusto-, suklaarusinatyyppi on laiha!

Leena Lumi kirjoitti...

Kuvaan ruokia ravintoloissa etenkin ja joskus kotona, Viimeksi piti luvata, että nyt en jäähdytä ruokia, joten jäi sitten hienosti tehty sienikeitto kuvaamatta. Meinasin pelkästä kiukusta laittaa varhemman kuvan,mutta en sitten tohtinut, kun se oli tehty astetta tasokkaammassa, mutta likellä sijaitsevassa ravintolassa.

Face on järkyttävä aikasyöppö. Just äsken sen suljin, sillä siellä vain kiihtyy mitä myöhempi on. Otan kirjan, rypäleitä ja brietä.

Suomalaiset eivät osaa ottaa asiallistakaan palautetta vastaan/hyödyksi.

♥♥

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kyllä minäkin joskus kuvaan, jos oikein hieno annos sattuu eteeni.