lauantai 5. tammikuuta 2019

I like boring things

Laivamatkustaminen on kätevää, sillä laivan hytissä voi  vaivattomasti siirtyä paikasta toiseen nukkuen. En ollut aiemmin matkustanut näin hienossa hytissä: Hytin seinällä oli oikea ikkuna, eikä verhojen takaa löytynyt sitä tavallista feikki-ikkunaa.

Turusta Tukholmaan matkustaessa saavutaan naapurimaahan varhain aamulla, jolloin mikään ei ole vielä auki. Lopulta löytyi persoonaton Espresso House, mutta olihan se kivempi kuin ulkona pimeässä harhailu.

Andy Warholin näyttelyssä Moderna museetissa muisteltiin miehen edellistä näyttelyä vuodelta 1968. Näyttely oli melko suppea ja olin nähnyt hienompiakin. Vesisateen vuoksi jouduin ostamaan sateenvarjon, johon oli painettu Warholin ajatus "I like boring things". Lause sopii minulle hyvin.

Esillä oli myös töitä otsikolla With the future behind us, jossa taiteilijat katsoivat Ruotsia eri näkökulmista. Paljon videotaidetta. Ja tietysti museon vakionäyttely, jonka olisi saanut katsoa ilmaiseksi.

Tapasin vanhan työkaverini ja söimme lounasta Östermalmilla ja kävimme J:n ja hänen puolisonsa tyylikkäässä kodissa. He ovat asuneet Tukholmassa elokuusta ja viihtyvät hyvin.

Fotografiskassa oli esillä mm. Kirsten Mitchellin kauniita valokuvia. Nainen sanoo, ettei ole valokuvaaja vaan taiteilija, jolla on kamera. Kuvien tuunaaminen vie kuukausia. Fotografiska on kaupallinen museo, joka toimii myös Lontoossa ja New Yorkissa. Museoiden Espresso House.

Puhelimen mukaan kävelin Tukholmassa 21 kilometriä. Ihana mennä kotiin, sillä minäkin pidän tylsistä jutuista.

2 kommenttia:

Ana kirjoitti...

Andyn näyttelyhän oli Tampereellakin joskus 1983 tms. Käytiin katsomassa.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Warholin näyttely oli Sara Hildenin taidemuseossa 2014 (oli parempi kuin tämä Moderna museetin näyttely, niin ainakin muistelen).