tiistai 20. marraskuuta 2012

Kilvoittelu

Kutsuin tänään potilaan huoneeseeni. Nainen lähti kävelemään minua kohti, mutta katosi. Kurkin turhaan tyhjään käytävään. Kohta hän ilmaantui vähän nolona: nainen oli jostain syystä vahingossa mennyt viereiseen tyhjään huoneeseen. Potilas sanoi ihmetelleensä, mihin lääkäri hävisi. Lohduttelin naista kertomalla, että olen kerran koputtanut reippaasti omaan oveeni, kun tarkoitus oli avata vastaanoton ovi ja pyytää sisään seuraava potilas.

Asetuimme aamulla jonoon sitä parjattua "flunssapiikkiä" varten. Lähdin rokotuksen jälkeen niin voimallisesti kohti työmaata, että minulle tuli huono olo ja hetken pelkäsin mäjähtäväni lattialle. Säilytin tahdonvoimalla pystyasennon.

Joku on arvellut ilmaisten influenssarokotteiden olevan työnantajan juoni, jolla estetään työntekijää nauttimasta saikusta. Muistuu hilpeänä mieleen sikainfluenssan tulo. Hygieniahoitajat kävivät neuvomassa meille, miten pukeudutaan kun joudutaan tautia sairastava kohtaamaan. Puku muistutti jonkinlaista avaruusasua (paperista tosin). Sen täysimittainen pukeminen ja riisuminen joka käänteessä tapahtuvine käsien desinfioimisineen vei parikymmentä minuuttia.  Muistelen, että "sikapiikin" jälkeen kiellettiin urheilu. Minä kävin töiden jälkeen kuntosalilla. Yksi karju oli jumittunut tangon luo, jota minun oli määrä nostella kapealla rahilla maaten ylös ja alas. Miehellä oli tangon molemmissa päissä valtavat keltaiset painot ja mies ähki. Minä olisin vaatimattomasti nostanut tyhjää tankoa.

Eräs hoitajamme tekee hengenpitimekseen kahta työtä. Iltaisin hän työskentelee vanhustenhuollossa. Hän visioi tänään vanhuuttaan. Kun hänestä tulee vanha ja jos hän jostain syystä lähtee levytansseihin ja tanssii hitaita Onnin kanssa (H ei piittaa tanssimisesta), niin hoitajat ottavat hänestä tietysti heti pissanäytteen. Vanhusten sekavuuden taustalla oletetaan aina olevan virtsatietulehduksen.Stiksi on tietysti kolmella plussalla.

Erään FB-kaverin lapset voittavat päivittäin kirjoitus- ja matematiikkakilpailuja (vähintään paikallistasolla, valtakunnallisen tason palkinnot tulevat hieman harvemmalla frekvenssillä). Minun kouluaikanani oli mahdollista osallistua vain raittiuskilpakirjoituksiin.


3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Menin lekuriin sillon sika-aikana. Toiminta oli loistavasti organisoitu, 5 minuuttia kaikkineen siitä kun astuin sisään, siihen kun astuin ulos.
Mulla se sika-lunssa oli ja voi vainaja millanen hevoskuuri sitä tappamaan. Vieläkin puistattaa..

Sen jälkeen aloin pestä käsiä, ehkä 5-10x/ päivä, enkä oo päivääkää ollu nois kulkutaudeis. En vaikka V pitää päivät pitkät 'käsiää' potilaitten suussa ja kantaa kotii kaikki taudit. No, hiukkasen liiottelin. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kävin apteekista 9.11. vkl vasten (että mahd. lievistä kuumereaktioista selviän vkl aikana) hakemassa itelle ja miehelle Vaxigripit.
En saanu Vaxigripiä, vaan Fluparia, joka ei kuulema farmaseutin mukaan aiheuta unitautia, hope so.
Mies sano, jotta hän ei kyllä pistä (insinööri), joten rokotettuani miehen hän ystävällisesti piti vas. käden lihasta(sic) ja subcutista koholla, että saan ite pistettyy oikealla kädellä. Hyvin onnistui, en pistäny miestä sormeen.

Muutaman pv:n päästä tuli punoittava ja puolen kanamunan kokoinen resistenssi pistopaikkaan, hävisi 5 pv:ssä.

Vielä ei oo unitauti iskeny, koska heräsin klo 3.40 tänä aamuna ja koetan nyt mennä kohta nukkumaan univelkojen takia.
Väsyneempi olin kuin ne unettomuutta valittavat tänään. Ketutti.
Mutta säilytin ammatillisen asenteen koko päivän ja olen siitä ylpeä. Nää on niitä testipäiviä lääkäriyden tiellä. Tiedän 10 v kokemuksella, mitä on olla terävänä 32 t putkeen x 3/kk. Tylsää on.
Pahimpina unettomuuden aikoina nykyisin samaistun Homer Wellsiin; kirjallisuusihmiset tietävät kenestä hiipparista puhun.

T: Se kymmenott.

AuvoT kirjoitti...

Siloin kun minä olin lapsi - mikä oli melkein samaan aikaan kuin H., oli valtakunnallisia piirustukilpailuja. Sain sellaisessa kerran palkinnonkin, kun opettaja lähetti piirustuksia sinne. Paikallislehdessä oli sitten kuva meistä palkituista, aika monta lasta siinä on. Pitäisi vielä katsoa jos kuva löytyisi vanhojen papereiden laatikosta. Olen aina tykännyt kuvista.

Tuntuu jotenkin antiikkiselta nykyisenä FB aikakautena. Kun sinne voi vain salamana hujauttaa jonkun 10megapixelin kuvan ja saada sinne 100 tykkääjää. Laskeeko joku kuka saa eniten tykkäyksiä? Se voisi olla voittaja.