sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Kitkerä akka

Washingtonissa aamulla hotellihuoneen eteisen lattialla makaa lappu, jossa on hotelllin logo. Paperi on pujotettu oven alitse. Lapussa kerrotaan, että kaupungissa on lääketieteellinen kongressi, johon itsekin osallistun. Tekstin mukaan tällainen tapahtuma ja viikonloppu saattaa jopa houkutella juhlintaan. Huoneeseen kehoitetaan iltaisin ja öisin hiipimään hissun kissun. Kielletään myös juhlien järjestäminen tässä väliaikaisessa asumuksessa. Juhlista koituisi varoitus ja seuraavaksi minut viskattaisiin karusti kadulle. Muutkin saavat saman ukaasin. Me uskomme ja hiivimme nukkumaan kymmeneltä. Olisimme tehneet sen ilman lappusiakin.

Kävin eilen töissä. Pomoni huoneesta paistoi väsynyt valo. Luin sähköpostit ja vastailin kiireellisimpiin. Juttelin muutaman sanan pomoni kanssa, jolloin aukesi apulaisosastonhoitajan ovi, hänkin oli siis paikalla. Mitä tämä kertoo meistä ja työpaikastamme? Vapaapäivää ei kuuluisi viettää työmaalla. Löysin tarvittavat artikkelit ja tänään on väsättävä jonkinlainen referaatti huomiseksi.

M (tai oikeastaan hän on minulle J) kävi hakemassa petauspatjan, joka on minulle tarpeeton. M julkaisee pian toisen romaaninsa, nyt suuri kustantamo on kustantanut teoksen. Julkaisu hermostuttaa kuulemma kenties vielä enemmän kuin ensimmäinen. M pelkää (turhaan) teilausta, toisaalta hän on huojetunut kun työ on ohi.

Kuusikymppinen Mattiesko Hytönen kirjoittaa jossain iltalehdessä (luin kahvilassa), että hänen ikäisensä mies saa nuoren naisen jos on treenattu, tyylikäs ja hyvässä asemassa. Kolumnisti Hytönen katsoo jostain syystä olevansa kaikkia näitä. Näillä avuilla hän myös pitää nuoren naisen. Kuusikymppinen Hytönen ei saisi ikäistään naista, sillä nainen pitäisi Hytöstä lähinnä naurettavana. Onneksi Hytöselle löytyy nuori nainen, ne eivät aina ole niin tarkkoja seuralaisistaan.

Tähän perään kypsän naisen runo (tekijänoikeuksista piittaamatta). Arja Tiainen Lapsilta kielletty (WSOY 2012)

Sen jälkeen

Remakoitten vuosien jälkeen
seuraavat avioliitot olivat Kotiliedestä.
Nyt luettiin lasten kanssa ja pysyteltiin
rattiina. Lapsista tuli järkeviä;
isänsä ja äitinsä vastakohtia.
Kokoomuslaisia. Golfinpelaajia.
Ja mitä hylätylle vaimolle tapahtui.
Artikkeli ei kerro.

11 kommenttia:

Hoo Moilanen kirjoitti...

Olen niiiin samaa mieltä Hytösestä!

Nimetön kirjoitti...

Hytösen on ihan turha tulla retostelemaan, mulla on rinnanympärys 106.

Unknown kirjoitti...

Oot täysin oikeessa matti-eskon tilanteesta. Mun mielestä hän on lähinnä alienilta näyttävä puupää.

Lisäks vielä, on naurettavan näköstä kun jollain on lastasa nuorempi heila kainalossa.

Työhullut, niinku mä ennen, tekee töitä vaikka saunoessaa. Ainaki ajattelee, tuumailee ja miettii. Kovinkaan ei ikävä oo teatteria, missä tein 14 tuntisii päivii ja reilusti yli 500h ylitöitä/vuos.

Lääkärit tosin tekee vieläki järjettömämpii työrupeamii. Oon aina pelänny, et sit ku mulle jotain sattuu et tarttee pikasesti mennä lekurii, mua tulee hoitaan 36 tai 48 tuntii putkee valvonnu lekuri. Vaikkka kyllä lekureita arvostan, musta ei siihen hommaa olis, eikä oo tarvekkaa ku sä oot lekuri. :)

bert kirjoitti...

Nuorena naisena keksin useampiakin ominaisuuksia, joiden vuoksi voisin olla suhteessa kuusikymppisen miehen kanssa. Yksikään niistä ei tosin ole "treenattu", "tyylikäs" tai "korkeassa asemassa".

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Älykäs, huomaavainen, huumorintajuinen?

AuvoT kirjoitti...

Jos olisi juoruiluun taipuvainen, niin pomon ja apulaisosastonhoitajan paikalla olo vapaapäivänä olisi todella herkullinen aihe.

Minäkään ei ole koskaan oikein sulattanut M-E Hytöstä. Harmi että hän on minulle etäistä sukua.

Onko mitään muuta adjektiivia millä kelpaisi? Vaimoni mielestä en ole mitään yllä mainitusta kolmesta. Tiedustelee nimim. huolestunut.

AuvoT kirjoitti...

Juu, ja täytyihän sen apulaisosastonhoitajan käydä tarkistamassa ettei pomolla ole muita salarakkaita. Nyt blogisti H. joutui epäilyksenalaiseksi.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Pomollani EI ole salarakkaita. EI voi olla.

Kaisa kirjoitti...

Tyynissä vesissä, ja niin edelleen.

AuvoT kirjoitti...

Miksei voisi olla? Eiko pomosi sitten täytä yhtäkään yllämainituista 6 adjetiivista? Korkea asemahan on selviö?

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Ei vaan voi. Tai sitten olen erehtynyt pahan kerran. Jospa mies elääkin kaksoiselämää, josta minulla ei ole mitään aavistusta.