tiistai 27. marraskuuta 2012

Onko pupulla heinää?

Kävin eilen Hesassa. Junassa mies kailotti puhelimeensa "Onko pupulla heinää? Onko pupulla vettä?" Ilmeisesti oli, sillä mies tyytyi saamiinsa vastauksiin. Kävin HUS:ssa opettelemssa erään tutkimuksen suorittamista. Minulla oli runsaasti aikaa siirtyä rautatieasemalta sairaalalle, joten päätin kävellä. Lopulta etsin oikeaa sisäänkäyntiä hiki pinnassa.

Kävimme S:n kanssa kuntosalilla. Olemme päättäneet kehittää lihaksistoamme kerran viikossa. Minulla on vielä jonkin verran oppimista, sillä en osaa ähkiä äänekkäästi painoja nostaessani. Sitäpaitsi huomasin vasta tänään, että salin seinällä on nauloja, joihin ihmiset laittavat pukukopin avaimen roikkumaan, kun minä olen säilyttänyt avainta rintaliiveissäni. Juoksin kerran puolimaratonin seteli rintaliiveissä (juoksun aikana saattaa ilmaantua jotain ostettavaa). Urheilusuorituksen  jälkeen menimme uimahalliiin ja saunaan, suihkuhuoneessa eräs nainen huomautti tissiini liiskautuneesta viidenkymmenen markan rahasta.

Koska olemme käyneet kuntosalilla jo neljä kertaa, niin päätimme viettää pienen mutta kunnianhimoisen kuntosaliryhmämme pikkujoulut. Kävimme aherruksemme jälkeen syömässä hyvin kera viinilasin. Tarjoilija kävi kolmeen otteeseen kysymässä, ottaisimmeko lisää juotavaa, mutta pysyimme tiukkoina. Fitness-urheilijan ei kannata viiniä litkiä.

Tilasin nettifirmasta 30 kiloa kissanhiekkaa ja jotta ei tarvitsisi maksaa postimaksuja, niin päälle rätkäytettiin vielä neljä kiloa raksuja. Sain eilen pakettikortin (tarvikkeet luvattiin kylläkin kantaa kotiin saakka). Vääntäydyin kiireessä postiin ja sain pakettikortilla ainoastaan kissanmuonat. Kun tulin kotiin, makasi eteisen lattialla taas lappu, jossa kerrottiin, että loput tilaukset voi noutaa postista. Nyt minun on juostava siellä päivittäin. Hirvittää tuo kolmenkymmenen kilon hiekkalasti. Olisivat voineet avata paketin ja valuttaa hiekan postilaatikosta sisään.

Eräs potilas laittoi sähköspostia, jossa hän moitti minua. Hän ei halua diagnoosia, jota ehdotin "Olen mielummin ilman diagnoosia". Kunpa diagnoosinsa voisikin valita. Viestistä jai paska olo. Ehdotin, että vaihdamme lääkäriä, tai hän vaihtaa lääkäriä ja minä potilasta.

10 kommenttia:

Hoo Moilanen kirjoitti...

Onneksi se oli vain viidenkymmenen markan seteli niin ei näyttänyt kovin epäilyttävältä ;)

AuvoT kirjoitti...

Olikos sellainen uudistus ideoinnissa, että saisi valita omalääkärinsä (ehkä jopa yli kuntarajojen). Tuntuu se aika revolutionääriseltä, tuskin toteutuu.

Siihen pitäisi liittää yhtä lailla lääkärien oikeus valita potilaansa.

Minä voisin sitten tulla H:lle diagnosoitavaksi, jos kelpaan. Tunnen jo valmiiksi kestosairauteni. Niin on helpompaa lääkärille.

Hoo Moilanen kirjoitti...

Kyllä ainakin meidän terveysasemalla - Tampereella - on esillä lappuja, joilla saa hakea omalääkärin vaihtoa.

Arttorius kirjoitti...

Ähinän määrä riippuu niskapoimusta ja/tai hauiksen koosta. Mitä suuremmat mainitut ovat, sitä enempi ähk-ääntä kilon punnusta nostaessa.

Merja kirjoitti...

Noista kirjallisista moitteista jää aina kurja olo – vaikka kuinka ajattelisi, että potilaalla on kenties kommenttiinsa muitakin motiiveja kuin vain minun epäonnistumiseni. Äskettäin tuli moitteita vaihdevuotiselta, jolle kirjoitin hormoneja enkä vitamiineja, hivenaineita, entsyymejä ja antioksidantteja sekä aktiivista kuntosalitreenausta kera personal trainerin. Toisaalta: jos niin tekisin, tulisi vielä enemmän noottia, ehkä valvovalta viranomaiseltakin...

Unknown kirjoitti...

Mä ostin kerran tarjouksesta kissoille korin ja 30 kiloo hiekkaa. Koira repi kissojen korin säpäleiks, kateudesta, ja viellä ne hiekkasäkit. 'Kun kerran kissat sai ja mä en...'

Että mua aina veetuttaa potilaat jotka jälkeenpäin narisee. Se on niin naurettavaa vinkuu jälkeepäin, kun asian vois hoitaa siinnä samalla kun siellä lekurissa on.

Ana kirjoitti...

Pirkkalasta tuodaan sulle hiekat kotiovelle http://www.fonecta.fi/yritykset/Pirkkala/107954/Amexor+Oy nimi on Martti Viitala.

Mullekin tuodaan, vaikka asun Hgissä.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kiitos Zepa vinkistä. Kävin tänään postissa, enkä saanut nostettua pakettia edes irti lattiasta. Tuovat sitten joskus kotiin. Taisin näyttää aika säälittävältä, kun sanoin kuljetusvälineenäni olevan polkupyörän. Postitäti arveli, että pyörästä menisi vanteet. Siellä se hiekka sitten odottaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kun jatkat muutaman viikon kuntosalilla käyntiä, niin eiköhän hiekatkin kulje yhdellä kädellä :-) Käy aina kerran viikossa postissa testaamassa...

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Hyvä idea! Lupasivat kyllä tuoda paketin postista reilun viikon päästä, kun minä satun olemaan päivällä kotona.