keskiviikko 20. elokuuta 2014

Vuorotteluvapaata odotellessa

Tuntuu samalta kuin ennen vuosilomaa: pienikin ylimääräinen tehtävä on vaivalloinen. Minua kiusataan kaikenlaisilla reseptinuusinnoilla vaikka olen jo osittain irroittautunut työstäni.  On  outoa seurata, kun omia tehtäviä jaetaan muille. Kuin vanha heila, jonka on itse hylännyt, kävelisi vastaan käsi kädessä uuden ihastuksensa kanssa. Ennustan, että vapaan jälkeen minut sijoitetaan työskentelemään siihen komeroon, jonka hyllyt notkuvat mappeja ja jonka seinästä seinään on vain seitsemän varpusen askelta.

Ilmoittauduin työväenopiston jumppaan ja kundaliinijoogaan. Katsoin youtubesta kundaliinijoogaa. Ohjaaja oli pukeutunut valkoisiin, kynttilän liekit lepattivat ja koko porukka hymisi matalafrekventtisesti. Joogatunti pidetään varhain aamulla. Uusi Heidi ravitsee itsensä lasillisella vettä, lähtee anivarhain joogaamaan, keventyy, henkistyy, uhmaa painovoimaa ja kohoaa lopulta ilmaan.

Kiihkein rakkaussuhteeni Knausgårdiin taitaa olla ohitse, sillä hetkittäin neljäs kirja (Taisteluni sarja) kyllästyttää. Knausgård raportoi jokaisen nuoren naisen katseen ja kauppaostoksensa. Minua hämmästyttää 18- vuotiaan nuoren miehen varmuus kirjallisesta lahjakkuudestaan.

5 kommenttia:

Hoo Moilanen kirjoitti...

Laitahan siihen veteen sekaan ripaus puhdistamatonta suolaa - että saat 90 mineraalia synergisessä suhteessa toisiinsa suolan lisäksi - ja sitruunaa, niin se imeytyykin hyvin! ;)

Eikös 18-vuotias juurikin edusta sitä ikäluokkaa, joka on kaikkein eniten täynnä itseään? Usko omaan erinomaisuuteen on tapissa, kun Siperia ei ole vielä opettanut.

Merja kirjoitti...

"Kundaliini jooga nostattaa ihmisen tietoisuuden tasoa. Keho notkistuu ja voimistuu. Kundaliinijooga tasoittaa tunne-elämää, lievittää stressiä ja lisää luovuutta ja itsetuntemusta. Kundaliinijooga auttaa elämään läsnä tässä hetkessä ja kokemaan sisältäpäin kumpuavaa onnellisuutta" sanotaan salini tuntikuvauksessa. Suuntaus hörhöimmästä päästä? En ole kokeillut, mutta kyllä sillä varmaan henkistyy.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Haluan kokea jotain hörhöä, jotta voin asiasta tänne raportoida. Alan tehdä asioita blogini vuoksi. Nuo suolat ja synergiat ovat tälläiselle koululääketieteen pilaamalle tyypille liikaa.

Nimetön kirjoitti...

Niin...voiko sitä sielua ja sydäntä täyttää jos mieli on itsekäs ja laadultaan ylpeä? On sanoja, jotka kumpuavat syvyyksistä ja sanoja jotka ovat tyhjää täynnä (itseä). Shantih, Shantih....
MurMur

AuvoT kirjoitti...

Varmuutta tarvitaan.

Mika Waltarinkin urasuunnitelma oli aikoinaan: 20 vuotiaana Suomessa tunnettu kirjailija, 30 vuotiaana kansainvälisesti tunnettu, 40 vuotiaana maailmankuulu. Ja sehän toteutui, Sinuhe valmistui kun hän oli 35v.

Knausgoord vasta yli 40v iässä lähestyy Pohjoismaista tunnettuutta.

Jotenkin tuntuu ettei kirjailijat ole enää sellaisia koko kansan sankareita kuin ennen?