torstai 28. elokuuta 2014

Saunaiho@

Jos blogiin kirjoittaa jonkun etäisestikin seksuaalisuuteen viittaavan ilmaisun, alkavat erilaisten sivustojen automaatit levittää lonkeroitaan blogia kohti. Päivittäinen "lukijamäärä" pomppaa tuhanteen. Seksillä on ihmeellinen voima! Blogini yhteystiedoissa olevaan sähköpostiosoitteeseen on alkanut ilmaantua Tatjanoita, jotka haluavat tutustua minuun. Hämmästyttävää on, että heidän sähköpostiosoitteissaan esiintyy sana saunaiho.

Katsoin Areenasta dokumentin, joka kuuluu sarjaan "Sunny side of sex". Siinä hollantilainen dokumentaristi Sunny Bergman tutustuu seksiin maissa, joissa siihen suhtaudutaan toisin kuin länsimaissa. Dokumenttien vire on iloinen, positiivinen ja naisnäkökulmainen. Katsoin osan, joka kertoo Intiasta. Siinä sivuttiin joogaa, jonka mukaisia harjoitteita pariskunnat tekivät. Harjoitusten sisältö jäi melko hämäräksi. Eräs nainen kertoi, että hän käy aamulla kävelyllä miehensä kanssa. Sen jälkeen he hyppivät yhdessä sata kertaa. Käsi kädessä pitkissä oransseissa asuissa pomppiva keski-ikäinen pariskunta näytti söpöltä ja viattomalta kuin päiväkotilapset leikeissään. Olisiko tästä apua suomalaisillekin? Aloita jokainen aamu puolisosi kanssa hyppien.  On siis toisenlainenkin Intia. Tiedoitusvälineistä saa lukea kauhutarinoita joukkoraiskauksista.

Luen mainiota kirjaa: Hassan Blasimin "Irakin purkkajeesus". En yritä toimia kriitikkona. Blogikritiikin kriitikot saavat olla rauhassa. Novellien kieli on piristävän täsmällistä ja jämäkkää. Novellit antavat hyvin absurdin ja väkivaltaisen kuvan Irakista. Onneksi kirjailija asuu turvallisesti Pispalassa. 


Ei kommentteja: