perjantai 1. elokuuta 2014

Junarunko

Jämsässä junamatkustajat pakattiin linja-autoihin. Oriveden asemalla meitä odotti junarunko, johon varusmiehet johdattivat matkustajat. Alkuperäinen junarunkomme jäi Jämsään. Aion ottaa junarunko-sanan aktiivikäyttöön. En tosin tiedä mitä eroa on junalla ja junarungolla. Sana kuulosta kuitenkin rautatieammattimaiselta. Dramaattinen käänne matkustustavassa sai meidät kummallisen sosiaalisiksi: keskustelimme muiden matkustajien kanssa. Vanha tuttuni oli viemässä kahta sangollista mustikoita lapsenlapsilleen Helsinkiin. Hän joutui raahaamaan sankkoja jyrkkiä portaita, jotka veivät ylikulkusillalle Orivedellä. Mitäpä ei mummo lastenlasten vuoksi tekisi.

Olin aikoinaan töissä Jämsässä. Kuljin junalla tai L:n farmarivolvolla. Poljin rautatieasemalta työpaikalle polkupyörällä, jonka eräs hoitaja oli löytänyt navetasta. Erinomainen pyörä, joka ikävä kyllä myöhemmin varastettiin. Välillä sain autokyydin kotoani. Kuskini L:n musiikkimaku oli melko raskas. Kuuntelimme automatkoilla Dream Theateria. Yksi kappale kesti Jyväskylästä Jämsään.

Silloinen ylilääkärini oli innokas skopisti. Kun istuimme hoitajien kanssa kahvipöydässä, huomasimme, että olin ainoa, jonka suolistoa S ei ollut tähystänyt.

Olen lähdössä mökille Perniöön. Kerttu lähtee mukaan, tosin se ei sitä vielä tiedä. Kerttu protestoi aina koko automatkan naukumalla äänekkäästi. Kerttu on urbaani kissa ja inhoaa maaseutua. Ainoa asia mistä se pitää, ovat mökissä lentelevät hyönteiset.

Ei kommentteja: