keskiviikko 27. elokuuta 2014

Jumppa

Eilisessä, tanssillisessa jumpassa, hieman myöhässä tullut nainen asettui eturiviin minun ja toisen jumppaajan väliin, vaikkei siinä ollut hänelle tilaa.  Sali oli puolityhjä. Siirryin tympiintyneenä heiman taaksepäin. Nainen pomppi liioitellusti vähän korkeammalle ja pidemmälle kuin me muut. Hän oli jatkuvasti tielläni. Nainen hihkui kuin karjapaimenet muinaisessa suositussa tv-sarjassa "Lännen tie". Minua ärsytti tekopirteä elämöiminen, eikä vähiten siksi, että kadehdin naisen hyvää kuntoa.

Olen käynyt vuosien mittaan läpi kaikki mahdolliset jumppavirtaukset, koulujen urheilusalit ja tyylikkäät kuntokeskukset. Välillä huhkin erilaisissa ohjatuissa liikunnoissa neljäkin tuntia viikossa.

Koulussa jumpattiin ohuilla tossuilla tekokuituisessa jumppapuvussa, jonka pahaa hajua ei saanut pois millään pesulla. Kaikilla oli samanlainen sininen asu. Nyt minulla on aerobiciin tarkoitetut lenkkarit ja tyylikkäät mustat trikoot. Jossain vaiheessa suosittiin pastellivärejä.

Olen hyppinyt muovisten penkkien yli, vanutellut kuminauhaa ja nostellut painoja ohjatusti. Mitä korkeampi penkki ja suuremmat painot, sitä parempi ihminen. Kaikki joogasta balettiin on vähitellen muokattu liikuntakeskuksiin sopiviksi kaupallisiksi tuotteiksi. Musiikin volyymi on noussut vuosien mittaan ja kappaleet on tuunattu jumppaa myötäileviksi.

Kahdeksan liikuntakäyntiä on kymmenen kerran ostosta jäljellä. En halua sitoutua minkään kuntokekuksen asiakkaaksi. Etsin sopivaa tanssillista liikuntamuotoa. Uskon, että liikunnasta pitää nauttia, jotta siitä on  terveyden kannalta hyötyä. En halua mitään "Kamalaa, mutta sen jälkeen on niin hyvä olo" piinaa.

6 kommenttia:

Aikku kirjoitti...

Itse harrastan joogaa, sillä nykyään inhoan kaikenlaista musiikillista liikuntaa. Mieleni kaipaa lepoa. Olen keski-ikäinen. Tai muuten vaan nirso.

Heidi kirjoitti...

Aion kokeilla joogaa.

Hoo Moilanen kirjoitti...

En tiedä jumppasalien käytöskoodeista - koska en käy sellaisissa; hyvä olisi kyllä käydä - mutta yleisesti ottaen kuulostaa aika törpöltä päräyttää paikalle myöhässä ja kiilata paraatipaikalle.

Kunnostauduin sen verran, että tilasin työpaikalta Smartum-liikuntaseteleitä ja firma maksaa niistä yli puolet. Ei paha diili siksikään, kun ne käyvät hyvin monessa paikassa eikä tarvitse jumittaa vain yhdessä paikassa.

Merja kirjoitti...

Olin eilen hydrospinningissä - ajetaan kuntopyörää uima-altaassa. Kahjoa hommaa, ilmoittauduin mielenhäiriössä. Onneksi joka toinen kerta on muuta, aquatrainingia.

Heidi kirjoitti...

Spinning on mielestäni sinänsä tylsintä mitä ihminen voi tehdä. Sen sijaan on ihanaa ajaa pyörällä kun pääsee niin kätevästi ja nopeasti päämääräänsä.

Anonyymi kirjoitti...

Crosstraing eiku kuntopiiri on ihan kiva. EI tarvitse hymyillä. Taustamusiikkina heviä, kovalla! Rasva palaa. Erityisesti pidän irvistysmeingistä. Never say never.

Anonymous Minna