maanantai 11. elokuuta 2014

Elämät

Eilisessä Hesarissa julkaistiin juttu parrakkaasta miehenköriläästä, joka esitti nuoria tyttöjä maksullisella chattipalstalla. Juttu herätti monenlaisia ajatuksia. Säälin maksusta naista teeskentelevää työtöntä miestä, joka eli erakkona ankeassa yksiössään. Toisaalta firma, joka riisti työntekijäänsä ja palvelua käyttäviä miehiä, eikä edes maksa veroa tuloistaan, suututti.

Miten vanhemmat miehet voivat uskoa 18-vuotiaan nuoren naisen olevan kiinnostuneita itsestään? Kun itse olin nuori nainen, niin ikivanhat (jopa nelikymppiset!) ällöt miehet tekivät tuttavuutta ja pyrkivät lääppimään. Mies esitteli metsässä minulle ja kaverilleni sukupuolielimiään kun olimme  alle kymmenvuotiaita. Tajusin oikeastaan vasta nyt, että mies oli pedofiili. Meitä nauratti hänen ketkutuksensa. Olen aikoinaan saanut huohotussoittoja. Poikaystävän mielestä kuuntelin huohotusta liian pitkään.  En tohtinut laskea luuria heti, sillä mies sanoi olevansa ihailijani. Hän alkoi huohottaa vasta sen jälkeen.  Tuon tapainen epämiellyttävä lähestyminen loppui oikeastaan siinä vaiheessa, kun elin mielestäni parasta aikaa naisena.

Luin Kate Atkinsonin romaanin Elämä elämältä. En ole aiemmin naisen tuotantoon tutustunut. Kirjassa on mielenkiintoinen rakenne. Ursulan elämä loppuu ensimmäisessä versiossa kaulan ympärille kiertyneeseen napanuoraan ja samanaikaiseen lumipyryyn, joka estää kätilön pääsyn paikalle. Sen jälkeen käydään läpi monta muuta vaihtoehtoista elämää. Ursulasta alkaa lopulta kiinnostua ihan tosissaan. Kirjaa lukee vähän kuin katsoisi sodanaikaisesta Englannista kertovaa BBC:n laatusarjaa. Toinen mielenkiintoinen hahmo on Ursulan täti Izzie, joka on aikansa kapinallinen. Kirjan heikoin osuus on mielestäni Hitler-kontakti. Miten pienestä ihmiselämä ja toisaalta koko maailman kohtalo lopulta onkaan.


10 kommenttia:

AuvoT kirjoitti...

Nuo seksuaalivinksahdukset on näin miehenä täysin tuntematon juttu. Aina ihmetyttää kun niistä - siis lukee, tai joskus kuulee. En tunne itse ainuttakaan sellaista.

Eihän kukaan mainosta julkisesti kavereille.... Eikä mediassa ole juttuja "olen lääppijä / paljastelija / huohottaja". Eipä tosiaan.

Mutta silti niitä lienee aika paljon, kun kuitenkin niistä naisten kautta kuulee.

Heidi kirjoitti...

Luulen, että samat miehet häiriköivät useita nuoria naisia, joten miehiä ei voida pitää mitenkään kollektiivisesti syyllisinä.

Anonyymi kirjoitti...

Jännä juttu tuo yleistäminen sekä kategoriointi...siis jos itse ei ole kokenut esm. rakkautta, niin saattaa helposti omilla vähäisillä kokemuksillaan tuomita toisen elämää. Maailma rakentuu moneudesta, kohtaamiset ovat intiimejä ja yksityisiä. Joskus iällä ei ole merkitystä; intohimo ja rakkaus sekä itsetuntemus eivät katso ikää ainoastaan kykyä ymmärtää, kohdata ja olla läsnä ns. kykyä kokea tunteita tiedostaen ne.
MurMur

Hoo Moilanen kirjoitti...

Luin samaisesta miehestä ja mieleen heräsi muutama ajatus.

Kyseisen miehen ex-työnantaja oli sanonut, että mies taitaa olla syrjäytymään päin - miten niin syrjäytymään päin, jos mies ei ole vuosikausiin poistunut kotoaan ja tavannut ihmisiä (paitsi hätäisesti ruokakaupan kassalla) eikä osaa edes vaatteitaan pestä, kun ei ole varaa pesukoneeseen.

Miehen "asiakkaista": näköjään voi olla niin tonttuja miehiä, että he kuvittelevat näpsäkännäköisten nuorten naisten etsivän seksiseuraa vähissä vaatteissa. Nuoren naisen ei tarvitse kuin sievää naamansa vilauttaa ja varmaankin seksinvonkaajia tulvii ovista ja ikkunoista.

Sekin vielä, että yhden viestin lähettäminen maksaa tyyliin kaksi euroa. Näköjään sitten joku seksinnälkäinen mies voi olla niin tyhmä, että luulee sellaisen palvelun kautta jonkun aidosti etsivän seuraa...

Hävytöntä kyllä tuollaisten firmojen meininki. Luulisi sellaiset saatavan siivottua pois, jos siihen olisi halua.

Heidi kirjoitti...

Arvelen, että rakkaus on yleensä ilmaista ja molemminpuolista.

Anonyymi kirjoitti...

Toki tuo myyntipuoli ja seksin vonkaaminen on eri juttu kuin mitä itse tarkoitin. Kirjoitin rakkaudesta ja ikäerosta, mielestäni aikuisten ihmisten keskinäiset tunteet eivät kuulu muille ja kyllä rakkaus on ilmaista ja molemminpuolista. On surullista jos kaksi ihmistä rakastaa toisiaan, mutta antavat ikäeron määrittää oikeuden rakastaa. Onneksi esm. Niinistöt, Sauli ja Jenni ovat murtamassa tällaisia yhteisön asettamia idiotismeja. Myös homoliitot ovat oikeutettuja, vaikka nämä konservatiiviset, ei emansipoituneet valjut massahöperehtijät ne tuomitsevatkin. Tartuin siis tuohon ikäerojuttuun kirjoituksessasi.Ja ai niin...minä en ole tavannut näitä seksinvonkaajamiehiä.
MurMur

Heidi kirjoitti...

Jos kerron miehestä, joka teeskenteli netissä nuorta naista 2 euron hinnalla (rahat sai joku veroparatiisifirma) tai kerron kuinka mies esitteli metsässä minulle ja ystävälleni sukupuolielimiään kun olin alle kymmenvuotias, ei tarkoita sitä että jotenkin vastustaisin presidenttiparin onnea tai samaa sukupuolta olevien rakkautta. Pois se minusta. Enkä myöskään vihaa miehiä, paria olen rakastanut.

Anonyymi kirjoitti...

Ja pakko vielä lisätä...että tietääköhän sitä ihminen edes mitä se rakkaus on!!!????
Tässä pikkaisen osviittaa/opastusta;
https://www.youtube.com/watch?v=P1C8JefPfj4

Anonyymi kirjoitti...

Opastuslinkki oli siis (sarkastinen)kommentti minulta.
MurMur

Zepa kirjoitti...

Kirjavinksu lähti kirjastoon tilaukseen...