sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Get on

Myyjät joutuvat myymään oheistuotteita: jos asiakas hankkii mekon, häneltä pitää kysyä "Tarvitsetko villatakin?"  Jos ei tärppää voi vielä kokeilla "Entäs sukkahousuja?"

Tapa on levinnyt apteekkeihin. Ostin Yliopiston apteekista Kefexin-kuurin. Farmaseutti kysyi maireasti "Onko sinulla maitohappobakteereita?". En halunnut ostaa kyseistä tuotetta. Farmaseutti ei lannistunut "Tuleeko sinulle helposti hiivatulehdus?" (hiivatulehduslääkkeitä myydään ilman reseptiä).

Koen tuollaisen myyntihenkisyyden apteekkitoimintaan kuulumattomaksi. Apteekin hoitaminen on muutenkin erinomainen bisnes, ainakin suuren kaupungin paraatipaikalla. Voin olla väärässä. Ehkä Yliopiston apteekilla meneekin yhtä huonosti kuin Stockmannilla.

-------------------------------------------------

Tampereella on käynnissä Maailmantangofestivaali. Eilisessä "Laitakaupungin laulut"- konsertissa esiintyivät Uusi suomalainen tango-orkesteri, Tuomari Nurmio, Marjo Leinonen ja Remu Aaltonen. Konsertin kestoksi oli merkitty 18.-19.45 ja aikatulussa pysyttiin vaikka yleisö kuinka taputti encorea.

Solistit olivat mainiosti valittuja ja sopivat hienosti samalle lavalle, jossa eivät kuitenkaan olleet yhtä aikaa. Tuomari Nurmio oli sympaattinen niinkuin aina. Hän lauloi jopa klassikon "Valo yössä". Marjo Leinonen liikkui lavalla kuin eksoottinen lintu. Hän esitti mm. Amy Winehousea. Upein oli kuitenkin laulajan tulkinta Tamara Lundin aikoinaan esittämästä tangosta "Sinun Omasi". Näin se kuuluu laulaa. Viimeisenä lavalle köpötti Remu Aaltonen keppeineen. Hän näytti hauraalta kunnes meininki alkoi. Miestä katsoi suu auki. Mikä karisma. Ei mitään tolkkua mitä mies lauloi, mutta bändillä ja yleisöllä oli hauskaa. Viimeisenä saatiin vielä "Get on".

Lähdimme Pakkahuoneelta hymyillen. Kello ei ollut edes kahdeksaa, olin lähes selvinpäin, mutta tuntui kuin olisin juhlinut hauskassa seurassa aamuyöhön.

Esiin tunkevat aatokset sameat
Valhetta vatvovat karkeat sanat
Paksu lompakko
Helppo on lempeä pyytää
Kerjääjää
Alla silmien himerrys hyytää

4 kommenttia:

Hoo Moilanen kirjoitti...

Lisämyynti on nykypäivää, mutta minustakaan se ei sovi apteekkiin. Olisit sanonut, että en puhu hiivatulehduksistani julkisella paikalla!

Kerran kesällä todistin onnistunutta lisämyyntiä Indiskassa. Vanhempi rouva osti jonkin värikkään tunikan.
Pääväri oli vihreä; oli siinä jotakin kuvioitakin. Myyjä kysyi, että tarvitsisiko hän sen alle toppia ja sanoi, että heillä taitaisi olla myynnissä juuri samansävyinen vihreä.

Myyjä haki topin ja se todella sopi (liian) avokaulaisen tunikan alle! Kumpikin oli tyytyväinen ja jopa minua sivusta katsoneena ilahdutti.

jaana kirjoitti...

Heidi, haastoin sinut runoilemaan limerikin hengessä.

Anonyymi kirjoitti...

Vai kuitenkin Tamara Lund?

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Hyvä huomio, siinä on virhe, korjaan sen. Tarkoitin kyllä Tamara Lundia.