torstai 4. syyskuuta 2014

Kodinhoitoihminen

Herätyskello soi aamulla kahdeksalta, sillä minun piti ehtiä elokuviin. On hauskaa rikkoa rutiineja ja tehdä asioita väärään aikaan. Paras hiprakka on yhden viinilasillisen hiprakka keskellä päivää. Nyt oli kuitenkin kyse elokuvateatteri Niagaran aamunäytöksestä "Aikuisten poika". Elokuvan on ohjannut Juha Lehtola ja se kertoo 11-vuotiaasta Oliverista, jonka vanhemmat kuolevat heti elokuvan alussa auto-onnettomuudessa. Oliver ei oikein tajua ja hyväksy tapahtunutta.  Elokuvassa on monta hyvää näyttelijää kuten Sulevi Peltola, Esko Salminen, Tommi Korpela, Kari Hietalahti, Maria Heiskanen ja Susanna Haavisto. Oliveria näyttelevä Esa Nikkiläkin on  onnistunut valinta päärooliin. Kari Hietalahti on luonteva Oliverin vastentahtoisena isähahmona.

Jonkinlaista liikaa yrittämistä elokuvassa on. Sen kyytiin ei osaa täysin rennosti heittäytyä. Hauska bongata elokuvasta tuttuja tamperelaisia kortteleita. Hesarin arvostelija antoi elokuvalle neljä tähteä, itse luovuttaisin sille korkeintaan kolme.

Elokuvateatterissa oli yllättävän runsaasti väkeä. Lippujen hintakin oli kohtuullinen viisi euroa.

Minusta on kehittymässä kodinhoitoihminen. Valmistan Hesarin ohjeen mukaan ruokaa lehtikaalista, belungalinsseistä (mitä h-ttiä ne ovat, käytän linssejä, joita löytyi kaapistani), punajuuresta ja fetasta. Imuroin asuntoni ja yllätyin miten ihania suuttimia imurissani on. Lakanapyykki roikkuu pihalla, jonne on viritetty pyykkinarut, joita kukaan ei käytä. Pian alan pestä seiniä, kuurata kattoa, keittää pihlajanmarjahyytelöä, hillota sieniä ja kutoa räsymattoja koko suvulle.

Kerttu pakeni kodinhoitotoimiani sängyn alle.2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on seinät pesemättä, jos loppuu kodinhoitohommat kesken.

Åboriginal

Heidi kirjoitti...

Epäilen, että tämä oli ohimenevä ahkeruuspuuska. Palaan asiaan, jos se jatkuu, eikä omia seiniä riitä pestäväksi.