torstai 11. syyskuuta 2014

Olen kaunis!

En ole koskaan ollut virallisten taulukoiden mukaan ylipainoinen, mutta siitä huolimatta olen ollut lähes koko ikäni mielestäni liian lihava.  Eron jälkeen laihduin alipainoiseksi. Langanlaihaksi muuttunutta ulkonäköäni kehuttiin kuorossa.  Ehkä minua haluttiin lohduttaa, sillä olinhan kriisissä.

Naisten ja nykyään enenevässä määrin miesten päähän taotaan laihuuden ihannetta. Jos olisin kaksi kiloa laihempi niin olisin sata kertaa onnellisempi. Olen aloittanut kymmeniä laihdutuskuureja.

Milloin rajoitetaan hiilihydraattien ja milloin rasvan syöntiä. Repsahtamisista koetaan huonoutta. Synnin palkka on läski ja katumusta voi osoittaa juoksemalla kymmen kilometria ja käymällä Body pumpissa.

Katsoin dokumentin normaalipainoisesta kauniista nuoresta naisesta, joka oli tyytymätön itseensä ja päätti alkaa noudattaa lehtien terveysohjeita. Hän kävi suolihuuhtelussa ja noudatti detox- paastoa. Nainen vapisi nälästä.

Paaston jälkeen lihaskimppu terveysvalmentaja ohjasi naisparkaa ruokavalioasioissa. Naisen jääkaapin sisältö jouti mustaan jätesäkkiin. Ruoanvalmistukseen näyttää tarvittavan vain tehosekoitinta, jossa jauhetaan porkkanaa ja lehtikaalia. Vihreään liejuun lisätään Spirulina-jauhetta. Spirulina on levää, joten se sopiikin hyvin ruokaan, jonka ulkonäkö muistuttaa Itämeren saastumisesta.

Miten paljon aikaa ja energiaa onkaan kulunut siihen, että olen ollut tyytymätön ulkonäkööni. Nykyään liikun ilokseni. Nautin hyvästä ruoasta. Minulla on teoria, jonka mukaan vastenmielinen liikunta ei ole terveellistä. Entinen pomoni sanoi aina "Pitää riittää itselleen". Se tietysti tarkoitti muutakin kuin ulkonäköä. Se on yllättävän kova tavoite.

2 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Heidi, vei sanat minulta eli niin täysin samaa mieltä. Olen entinen hoikin kaikkialla ja nyt on tullut ylimääräistä 10 kiloa. Kärsin, kun en mahdu kotelomekkoihini, tai vain osaan niistä. Ostin kuntopyörän, joka ei pölyty nurkassa. Kävelen about 16 000 askelta päivässä. Olen rajoittanut sokereita, mutta leivästä en luovu. Tänään olin kilpirauhaskokeessa, että saan sen syyn pois mielestäni...

Tämän päivän Hesarissa Kylli Kukk jutussa Olet kaunis toteaa, että 'pitäisi ajatella olevansa ensisijaisesti sielu, jolla on tämä ihana kroppa.' Kukk ottaa naisia joogatunneillaan puhutteluun: "Sanon, että rakas, katso mitenkauniit silmät sinulla on. Ja sydän, joka ei ole puolta minuuttiakaan levännyt. Ja kohtu, jota on tullut kolme lasta. Silti sä puhut vain reisistä!" Ja samaisessa lehden osiossa laihaakin laihempi Anne Kukkohovi sanoo lounaaksi SYÖNEENSÄ laten ja piiraan ja mainitsee lohtuRUOAKSEEN samppanjan.

Nykynainen ei osaa nauttia enää mistään!

Heidi kirjoitti...

Olin miettinyt aihetta jo ennen Hesarin jutun lukemista. On hyvä luoda nuorille naisille muitakin malleja kuin anorektiset valokuvamallit. Hyvä Kylli Kukk!