sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Roskaa

Minua ärsyttävät facebookissa leviävät villitykset,  jotka liittyvät tiettyihin sairauksiin. Mitä hyötyä rintasyöpäpotilaille on päivityksestä, jossa ilmoitetaan "En käytä alusvaatteita"? Jos sairastaisin amyotrofista lateraaliskleroosia, en ilahtuisi siitä, että joku kaataa päälleen jäistä vettä tehdäkseen sairauttani tunnetuksi.  Osa jopa unohtaa kirjaimet ALS pois ja kastelee itsensä kylmällä vedellä ilman mitään sanomaa.

Hupaisaa lukea Hesarista, että ulkoministeri Erkki Tuomiojakin tekee facebook-päivityksiä. Miesparan päiväohjelma vaikuttaa täyteen ahdetulta kuin intialainen bussi. Tuntuu turvalliselta, että tuollainen vakaa mies huolehtii maamme ulkopolitiikasta. Mies juoksee kaiken kiireen keskellä lenkkivermeissä, joita ei ole muutamaan vuoteen muodistettu. Tuomioja ei varmaankaan ehdi käydä Intersportissa vaateostoksilla.

Minulla on facebook-kaveri, jonka päivityksistä tykkää jo muutamassa minuutissa sata kaveria ja kaikkea kommentoi viitisenkymmentä ystävää. Kommentit ovat kehuvia, tukevia ja kannustavia. Erittäin ärsyttävää.

Tuolta Tampere näytti aamulla. Ei paskempi kaupunki. Edellä mainittua Tampere voisi käyttää mainossloganina sen "Tampere - All bright" höpinän sijaan. Tampere on yrittänyt jo muutaman vuoden kampanjoida roskaamista vastaan iskulauseella "I love Tampere". Roskaaminen ei ole vähentynyt lainkaan. Miten olisi "Roskaajat vankilaan!"? En ole eläissäni heittänyt ainuttakaan roskaa. En muista minkä tyyppisellä uhkailulla roskien heittelytarve on minusta kitketty. Siinä ei ainakaan sanottu I love.

2 kommenttia:

Timo Lampi kirjoitti...

"Ei saa heittää roskaa maahan, nyt nostat sen".
Siinä oppi meilläpäin.
Me asutaan liian likellä kouluja. Paikkakunnan eliittikouluja. Osa niitä käyvistä kakaroista tipauttaa roskat maahan ku koira paskansa. Muutaman kerran oon alun sanoin nostattannu niillä roskat ja hyvin on toiminnu.

Vielä kun sais ne ääliöt opetettuu ettei tupakan natsaa maahan viskata... Sitä roskaa inhoon tokaks eniten.

Anonyymi kirjoitti...

Symppasin myös Ekin löpöttävää tuulitakkia.

Åboriginal