keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Äidinmurha

Näytelmässä "Kaikki äitini, kaikki tyttäreni" näyttelijä Miitta Sorvali näyttää miten äidinmurha suoritetaan. Avataan vasen käsi, ja kirjoitetaan oikean käden etusormella kämmeneen äidin nimi. Käsi suljetaan niin tiukasti, ettei äiti taatusti saa happea ja tukehtuu. Sormien välistä voi vielä päästä hieman ilmaa, ja äiti saattaa jäädä kitumaan, joten nyrkkiä tiivistetään toisella kädellä, jotta voidaan olla ihan varmoja, ettei äiti enää hengitä.

Väliajalla ostetaan lasillinen konjakkia. Äiti ei sitä enää näe.

Milloin vanhempiinsa voi alkaa suhtautua kuten muihinkin kivoihin iäkkäisiin ihmisiin? Vastaan tähän itse: ei milloinkaan. Vanhemmistaan tietää enemmän kuin mukavassa ihmissuhteessa on hyväksi.

Siirryn seuraavaan aiheeseen. Majoituin Malagassa Airbnb:n välittämään yksityismajoitukseen. Airbnb pyysi arviota majoituksesta ja minä sain arvion itsestäni majoittujana. "We very much enjoyed having Heidi at home. She is a sweet person with a very warm attitude. She likes to smile a lot so she cheers the house up easily! We happily recommend her as a perfect guest M&M"

Olin sanonut isäntäväelleni, olevani melankolinen ja ylpeä siitä. Kaikki suomalaiset ovat. Tämä oli isku vyön alle.

Joku näkee minut näin, minä näen itseni eri tavalla. Vanhempani ovat silmissäni erilaisia kuin muiden. Totuutta ei ole olemassa.

4 kommenttia:

Zepa kirjoitti...

:-D Monta huippujuttua pienessä paketissa!

Timo Lampi kirjoitti...

Kaunis ja tyylikäs, sitä se sun peili näyttää. :)

Anonyymi kirjoitti...

"Vanhemmistaan tietää enemmän kuin mukavassa ihmissuhteessa on hyväksi."

-> ja sen vuoksi monella muulla voi olla mukava, jopa kevyt, ihmissuhde niihin vanhempiin, mikä lapsen silmin tuntuu ristiriitaiselta.

t: exme

Heidi kirjoitti...

Ne lapsuuden kokemukset vanhemmista kulkevat mukana vielä tässä iässä, vaikkeivat mitään kamalia olekaan. Tunnen kuitenkin vanhempien yksityisen puolen, jota kukaan muu ei tunne (siskot tietty tuntevat, mutta heidän vanhempansa ovat toiset kuin minun, vaikka ovatkin samat).