keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Uni

Hesarin syntymäpäivähaastattelun mukaan joku lukija kysyi Merete Mazzarellalta "Milloin taas kirjoitat itsestäsi?". Kirjailija kirjoitti viimeksi Mary Shelleystä ja tämän Frankenstein romaanista. Minä kirjoitan melkein aina itsestäni. Tapanani on kylläkin valehdella ja liioitella. Siitä huolimatta en ole kirjailija.

Täällä Espanjassa voi lukea Hesarin nettiversiota, joten viikossa ei ehdi joutua vaikeaan uutispimentoon. Siinä ajassahan ehtii tapahtua kaikenlaista. Merete Mazzarella täytti 70 vuotta.

En ehkä viihtyisi täällä kovin pitkään. Vanhempani tuntuvat viihtyvän. He lukevat, käyvät kaupassa ja markkinoilla, lenkkeilevät, rakentavat terasseja (terassien rakentaminen on heidän ykkösharrastuksensa, jonka he ovat nyt ulottaneet ulkomaille saakka) ja katsovat säätiedoituksia. Aina, kun televisioruudussa näytetään jonkun kahlaavan metrisessä hangessa, meteorologi-isäni ilahtuu.

Otan riskin ja kerron uneni. Isä laskeutui jollain vaijerilla kattoluukusta vaaleaan pukuun pukeutuneena ja taustalla soi "Enkeli taivaan..."

3 kommenttia:

Veela kirjoitti...

Hauska uni. Tuskin tarkoittaa, että isällesi olisi tapahtumassa jotain dramaattista. Varmaan ko. paikkakunnan katolisuus(?)vaikutteet ovat möyhentäneet alitajunnan pinnalle jotain varhaislapsuuden uskonnolliseen kuvastoon viittaavaa, jolle kuitenkin heti kokoat järkiperäisen selityksen (=vaijeri)

Heidi kirjoitti...

Isällä oli unessa syntymäpäivät ja hän oli jonkinlainen Elvis-hahmo lasketuessaan kattoluukusta.

Anonyymi kirjoitti...

Oisko näkynyt hypotalamus (tunteet), suuri ilo ja kiitollisuus.

kopotikopotikopoti :)