maanantai 23. helmikuuta 2015

Alussa oli elokuva

Ostin kahden desilitran pullon single malt viskiä. Viski oli pakattu kauniiseen lahjapakkaukseen, ja sen hinta oli noin kahdeksan euroa desilitralta. Käytin puoli desiä viskiä kanansiipien marinadiin. Kanansiivistä tuli erinomaisia, vienosti savun makuisia. Viskiä on vielä puolitoista desilitraa jäljellä.

Birdman voitti parhaan elokuvan Oscarin. Se oli täysin selvää jo ennen kyseisen palkinnon jakoa. Birdman on tyypillinen Oscar-elokuva. Se on kaiken lisäksi hyvä elokuva, ei loistava, mutta hyvä. Heräsin keskellä yötä ja suunnittelin siirtyväni sohvalle katsomaan Oscar-gaalaa, mutta en jaksanut. Tylsät juhlat, sanottiin radiossa. Olisin itse äänestänyt Boyhoodia, mutta kun eivät antaneet äänestää. Boyhood on Oscar-elokuvaksi liian hidassoutuinen, pitkä ja jotenkin eurooppalainen. Elokuvassa ei ollut sankaria.

Tampereen film festival on yksi vuoden kohokohta. Kävin ostamassa nipun lippuja eri näytöksiin. Yleensä yliarvioin jaksamiseni. Minulle tulee festivaalivieras: perjantain viimeinen näytös alkaa klo 22, lauantaiaamuna aloitamme kymmeneltä. Huomasin eilen, että minulle oli myyty yhdet väärät liput, en voisi edes katsoa kahta eri näytöstä samaan aikaan.

Tampereella on kuvattu ensimmäinen fiktiivinen elokuva 1907. Elokuvan nimi on "Vasikan häntä" eli suomalaisen ylioppilaan kolttonen asuintoverilleen. Elokuvassa kaksi miestä piirittää samaa naista, toinen heistä on kunnon mies ja toinen koiranleuka. Filmi kuvattiin Pyynikillä, Näsilinnankadulla ja Hämeenpuistossa. Elokuvan kesto on noin neljä minuuttia. Tämä tieto on peräisin Raimo Siliuksen kirjasta "Alussa oli lyhytelokuva".

Ei kommentteja: