maanantai 16. helmikuuta 2015

Vaarallinen tyyny

Ostin Lidlistä tällaisen kivan värisen tasapainotyynyn seitsemällä eurolla. Näin samanlaisen M:llä, joten olihan minunkin tyyny saatava.

M oli ostanut samasta liikkeestä pakkauksen, joka sisälsi kolme Pilates- palloa, ja hän antoi yhden niistä minulle. Olin kovin iloinen ja kiitollinen, kunnes kotimatkalla muistin,  etten harrasta Pilatesta. Pakkauksen ohjeessa varoitettiin, ettei palloa saa puhaltaa, sillä keuhkot menevät piloille. Puhalsin silti. Pallo olisi pitänyt pumpata pumpulla. Vaikka puhaltaminen kiellettiin, oli pakkauksessa pilli kyseistä toimenpidettä varten.

Palataan tasapainotyynyyn. Jatkossa lihakseni vahvistuvat, vaikka istun paikoillani (kiitos tasapainotyynyn!). Tyynypakkaus sisältää jumppaohjeita ja lukuisia varoituksia.

Varoitukset on painettu varmuuden vuoksi paksunnetulla fontilla ja kirjoitettu tikkukirjaimin. VAROITUS! LOUKKAANTUMISVAARA! Tuotetta ei saa koskaan antaa lasten käsiin. Ja vielä uudelleen kirjoitusvirheen kera: VAROLTUS! HENGEN- JA LOUKKAANTUMISVAARA LAPSILLE. 

Henkilökohtaisesti en ymmärrä mikä vaara lasta uhkaa. Voisiko lapsi yrittää niellä tyynyn?

Koulussa kuulemma käytetään tällaisia tyynyjä. Käyttö tapahtuu onneksi opettajan valvonnan alla.

Minuakin koskee varoitus: Anna lääkärisi suorittaa yleinen kuntotesti ennen kuin otat laitteen käyttöön ensimmäisen kerran. Testistä ilmenee onko sinulla mahdollisesti sydän-, verenkierto- tai ortopeedisia (kahdella eellä) ongelmia. Keskeytä harjoitus välittömästi ja käänny lääkärin puoleen, jos tunnet jotain kipua tai jos voit pahoin.

Istuin rohkeasti aamiaisella kyseisen tyynyn päällä. Minulla on pikkuisen huono olo.Väsyttääkin ja  päätä särkee.

5 kommenttia:

Hoo Moilanen kirjoitti...

Oi, jos minulla olisi tuollainen tyyny, seisoisin sen päällä. Ihanaa kotikutoista vyöhyketerapiaa!

Heidi kirjoitti...

Pitää kokeilla.

Merja kirjoitti...

Löytyisiköhän mistään vastaavaa laitetta makaamista varten? Istun niin vähän...

Seija kirjoitti...

Minulla on samanlainen tyyny. Ihan nätti valkoisen maton päällä sohvapöydän alla ;)

Heidi kirjoitti...

Makuutasapaino taitaa yleensä olla kaikilla hyvä.