lauantai 12. joulukuuta 2015

Jouluoratorio

Olen kuunnellut Bachin Jouluoratoriota. Bachin musiikki parantaa stressin, nivelrikon, vaihdevuosioireet, ärtyneen paksusuolen, virtsavaivat ja päänsäryn. Entinen työkaveri sanoi, että Bachin sävellykset ovat eroottista musiikkia. Asiasta voidaan olla myös eri mieltä.

Olen maallinen ihminen, mutta rakastan joulujuttuja. Ripustin ikkunaan pahvisen tähden muotoisen hökötyksen, jonka on sisällä lamppu, ostin amarylliksen ja joulutähden. Molempien kukkien on oltava viattoman valkoisia. Asettelin olohuoneen ikkunalle lasten tekemät puiset joulukoristeet (mökki ja joulukuusi). Puran koristeet vähintään samalla innolla heti joulun jälkeen. Isäni poraa joulukuusen runkoon reikiä ja asettelee lisäoksia, jos kuusen symmetria ja tuuheus eivät täytä hänen kriteereitään.

Poikani ja hänen tyttöystävänsä kävivät (siksi olen niin hyvällä mielellä). He olivat Ikea-reissulla Tampereella (poika osti juustohöylän ja tyttöystävä pöydän, hyllyn ja kaikenlaista muuta tarpeellista). Poikani hankki samalla Verkkokaupasta kuulokkeet, joita me kaikki vuorotellen kokeilimme. Erinomaiset kuulokkeet. Poikani haave on elää musiikilla, lähinnä säveltämisellä. Eihän sitä koskaan tiedä. Musiikkia tarvitaan moneen tarkoitukseen: elokuviin, televisioon, mainoksiin, peleihin ja kaikenlaiseen muuhun. Haave ei ole täysin katteeton, sillä hän on jo tehnyt sitä työtä, tosin erilaisiin pieniin tuettuihin projekteihin.

Jatkan eroottisen musiikin kuuntelemista. Otan lasin valkkaria. Olen poikkeuksellisen hyvällä mielellä vielä tänään. 

4 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Mukava kuulla, että on ilon aiheita. Itse olen ollut synkällä mielellä ja kallella kypärin, vaikka olisi ollut jokunen ilon aihekin. Vastapainoksi on kyllä ihan riittämiin syitä mustaan mieleen.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Voi harmi. Eiköhän tämä hyvä mieli huomiseen mennessä mene ohi. Ke olisi esitelmä, jonka tekemistä en ole käytännössä aloittanut. Lapset käyvät niin harvoin, että käynnistä tulee hyvin iloiseksi. Asuisit lähempänä, niin olisi voinut käydä juomassa glögilasilliset.

Merja kirjoitti...

Sanopa muuta. Onneksi on mukavaa tiedossa: R:n kanssa Tallinnan joulutoreille perjantaina.

Kaisa kirjoitti...

Äitini luonnehti joskus Jouluoratoriota "oikein iso ja hieno suklaarasia jossa on paljon kulta- ja hopeapaperilla päällystettyjä konvehteja..."