tiistai 15. joulukuuta 2015

Tämä on jalkakäytävä

Kävelin kapoista jalkakäytävää, kun takaani kuului vaativa pyöränkellon kilinä. Hyppäsin sivuun ja sanoin puoliksi itsekseni "Tämä on jalkakäytävä". Parikymppinen mies ohitti minut pyörällään ja kohotti vasemman kätensä ylös näyttääkseen minulle keskisormeaan. Jotenkin minua huvitti.  Kukaan ei ole aiemmin näyttänyt minulle keskaria! Jalkakäytävän vieressä kulki kuiva, lumeton, tyhjä katu.

Talvella pyöräillessä ärsyttävät pyöräteille levitettävä sepeli, sinne  pysäköidytt autot (tai niiden autojen kuljettajat) ja niitä pitkin lampsivat jalankulkijat. Miksi pitää käyttää pyörätietä, kun vierestä löytyy kävelijöille tarkoitettu väylä? Onko pyörätie todella tarkoitettu väliaikaista pysäköintiä varten? Inhoan teräväkulmaista sepeliä, joka rikkoo kengät ja renkaat.

Korjasin oikuttelevan polkupyörän lampun ilmastointiteippiviritelmällä. 

Luin Hesarista, että tietokoneen kirjaiten sijainti on kirjoittamisen kannalta epäedullinen. Järjestelmä on perua ajalta, jolloin käytettiin mekaanisia kirjoituskoneita ja kirjaimet tarttuivat herkästi toisiinsa, joten yleisesti tarvittavat kirjaimet sijoitettiin kauas toisistaan. Nykyään olisi järkevää sijoittaa ne lähekkäin. Minä kun juuri opettelin kymmensormijärjestelmän.

Nyt alan tehdä huomista esitystä. Sitä varten vapaapäivät ovat.

2 kommenttia:

Outo Paimen kirjoitti...

Pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden välinen taistelu on verrattavissa länsirannan meininkiin eli se on sota joka ei tule koskaan loppumaan.

Mitä taasen kirjainten sijaintiin tulee, niin olen tykästynyt Microsoftin Sculpt'iin. Se on kaareva näppis omalla rannepehmusteella ja tuo kaareva muoto helpottaa kirjoittamista mielestäni aika hemmetisti varsinkin tälläiselle jolla nakit eivät ole pianonsoittajan luokkaa. Aiemmin mulla oli saman valmistajan Curve mutta nykyinen on parempi. Eikä hintakaan päätä huimaa, langaton peli jonka saa n. 70,- eurolla.

Anonyymi kirjoitti...

Suomessa ei ole pyörätieosaamista kun siellä ei edes ole pyöräteitä. Oppia voi ammentaa Kööpenhaminasta, Amsterdamista ja Saksan suurkaupungeista.