tiistai 21. helmikuuta 2017

Jätteitä, kärpäsiä ja hajuja

Varoitus: Saattaa järkyttää herkimpiä kanssaihmisiä.

Kampaajani kertoi ajasta, jolloin hän asui Helsingissä ja työskenteli teatterissa. Teatterissa työskenteleminen kuulosta hohdokkaammalta kuin hiusteni leikkaaminen ja föönaamien (sen tosiasian peittäminen, ettei minulla ole luonnostaan kovinkaan muhkeaa hiuskuontaloa).

Kampaajan silloiseen asuntoon alkoi tunkea pahaa hajua, josta hän turhaan valitti talonmiehelle. Talonmies väitti haisun johtuvan kuivuneista rööreistä. Kampaaja teippaili viemäreitä tukkoon jätesäkeillä.

Kampaajan asuntoon tunkeutui hyvinvoivan näköisiä kärpäsiä, joten ikkunoita ei voinut pitää auki, vaikka oli kesähelle. Kampaaja asui keskustassa ja kuudennessa kerroksessa.

Kampaajani pohti asioita ja tuli siihen tulokseen, ettei naapurin vessaa ollut vedetty viikkoihin (vessa piti kovaa meteliä). Hän ilmoitti asiasta talonmiehelle, joka piti todennäköisenä, että naapuri oli matkustanut johonkin.

Eräänä päivänä kun kampaaja palasi kotiin, olivat alaovi, porraskäytävän ikkunat, vintin ovi ja naapurin ovi auki. Kampaaja kysyi talonmieheltä, mitä naapuriasunnosta löytyi, johon talonmies vastasi "Ongelma on hoidettu".

Haju ja kärpäset hävisivät.

Facebook-ystäväni joutui kierrätysongelman eteen. Mikroaaltouuni meni sillä tavoin rikki, ettei sen ovea saanut auki, ei edes väkivaltaisilla menetelmillä. Kone oli toimitettava hävitettäväksi jäteasemalle, mutta mitä tehdä niille kahdelle riisipiirakalle, jotka jäivät mikron sisälle? Nehän olisi sääntöjen mukaan laitettava biojätteisiin. Joku arveli, että piirakat saattavat vielä olla aarre tulevaisuuden arkeologeille.


3 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Pakko kertoa tuore hajutapaus. Meidän maalla on tänä talvena jostain syystä riesana hiiret. Tunkevat sänkyynikin. Viime viikolla oltiin lähdössä kaupungissa kauppaan, maalle menevät tyhjät ruokakassit kädessä. Kassista tunki karmea lemu. Tarkempi tarkastelu paljasti hiirivainaan kassin pohjalta. Roskiin piti kantaa kassit. Vähän jännitti maalle meno, kun piti pelätä, että vainaita on enempikin. Ei löytynyt. Kerran vessa haisi pahalta, kuurasin joka nurkan, mutta haju ei haihtunut. Hiiri oli päättänyt päivänsä kylpytakkini taskuun. Meillä on hiiribaareja, minulle on väitetty, että myrkky niissä on varfariinia.

Timo Lampi kirjoitti...

Saimme kulmasohvan lahjaksi ja ihmeteltiin pahaa hajua joka tuli siitä nurkasta missä kulmasohva oli. Myöhemmin syy selvisi, Jarkko naapuriasunnosta oli vetänyt ranteensa auki ja koko ukko kuhisi niin paljon matoja että paikalle hälyytetty poliisi sanoi että ''hyi helvetti''.

Merjalle: Laita pieniin lasipurkkeihin desi väkiviinaetikkaa, yksi purkki / huone, eikä kantta päälle. Kaikki ruokatarpeet lasi tai peltipurkkeihin, myös saippuat!!

Merja kirjoitti...

Ruokiin eivät hiiret ole toistaiseksi kajonneet, ovat purkeissa. Mutta mikä on tuon etikan funktio?