tiistai 7. helmikuuta 2017

Kiroilua

Työpaikan kahvihuoneessa oli oikein kodikasta. Söimme maitorahkaa ja keskustelimme hormonikierukoista. H sekoitti rahkaan kiiviä, J ananasta ja minä appelsiinia. Voisimme tilata Valiolta kuorman maitovalmistetta, joka on sairaanhoitajien ruokavalion perusta.  Pitää kuulemma syödä 250 g kerrallaan, jotta vatsaan ei enää mahdu suklaata tai ranskanperunoita. Melkoinen sammio tarvitaan täyttämään naisvaltaisen henkilökunnan rahkatarve.

Minusta on ihanaa pukeutua lämpimästi: paksut sukkahousut, farkut, villaiset polvisukat, jotka vedetään farkkujen päälle, tunika, paksu villatakki, rukkaset kaulaliina, myssy , riittävän suuret talvisaappaat ja untuvatakki. Jossain päällimmäisenä keikkuu pyöräilykypärä. Sisätiloihin tullessa on riisuttava monta kerrosta ja nopeasti, ettei tule hiki.

Kun on koko päivän kuunnellut potilaiden murheita, on ihana lukea naistenlehtiä kirjaston lukusalissa. Kun naistenlehdissä erotaan, täyttyy puolison jättämä tyhjä tila heti hienoilla harrastuksilla ja ihanalla ihmissuhteella. Kukaan ei tapaile salaa varattua henkilöä tai sairasta sukupuolitautia. Omasta ja läheisten sairauksista opitaan ja sytostaattihoidon jälkeenkin näytetään täydellisen kauniilta.

Eräs potilas huusi minulle v-ttu, p-kele, s-tana ja mitä niitä voimasanoja onkaan. Ajattelin, etten välitä, mutta vielä illallakin hän muistui mieleeni. Aamulla ensimmäisenä mietin kirosanojen tulvaa. Ymmärsin hänen turhautumisensa. Tänään yritin vielä keksiä jotain, jolla korjata vituralleen mennyttä potilaslääkärisuhdetta. Potilas häipyi suuttuneena ehtimättä edes täyttää vastaanoton arviointikaavaketta.

2 kommenttia:

Timo Lampi kirjoitti...

Olen laajalti koettanut valistaa kansalaisia, että lääkäriin ja virastoihin mennessä täytyy olla vettä ja evästä mukana, ettei verensokeri pääse laskemaan niin alas että alkaa kiukuttamaan. Myös käynneille täytyy varata riittävästä aikaa.

Teatterissa voimasyömisenä oli raejuustopurkillinen ja jogurttia keskenään sekoitettuna ja jos oli viellä raskaampaa hommaa niin vielä kananmuna siihen kylkeen. Pitkäaikaista energiaa saa kun kaataa lasin 2/3 kaurahiutaleita, 2 rkl sokeria ja loput vettä. Eränkävijät käyttävät tuota ja ykkösolut antaa myös hyvin energiaa.

Tarjoa kiukkuisille heti alkuksi suklaata tai konvehteja. :)

Anonyymi kirjoitti...

Juuri tuota itse inhoan talvessa, että kun pukeutuu ulos sopivasti, niin sisälle tullessa on hiki. Ja jos sitten menee hikisenä ulos, niin sitten tulee kylmä. Joskus ihmettelin naispuolisen työkaverin pukeutumista hameeseen kylmillä ilmoilla. Olimme lähdössä syömään, ja hän sanoi käyvänsä vessassa. Hetken päästä tajusin, että vessakäynnillä sujahtikin paksut villaiset sukkahousut jalkaan. Ruokapaikan vessassa ne hävisi taas pois ennen syömistä. Sitten taas takaisin kävellessä oli paksut sukkahousut jalassa. Farkkujen alta pitkiä kalsareita ei viitsi alkaa kaivamaan pois. Vähän kateellisena ajattelin tuota, miksi me miehet ei saada käyttää noin käteviä vaatteita.