keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Miun sote

Luin Yhteishyvästä Jyrki Sukulasta, joka on ostanut viinitilan Italiasta.

"On illallisaika. Keittiön pöytään katetaan astiat neljälle. Arkenakin kaunis kattaus on puoli ruokaa. Servetit taitellaan ottimien alle ja laseiksi valitaan suomalaista muotoilua. Keittiössä tuoksuu oliiviöljy ja uunissa paahtuvat kasvikset."

Toimittaja kiertää vielä sanallista veistä pimeässä palelevien rinnassa runoilemalla Sukulan iltahetkistä:

 "Kun viinitilalla ilta pimenee, Jyrki Sukula istahtaa rautapenkille ja katselee maisemaa. ...Silloin Sukula sytyttää käsintehdyn italialaisen sikarin, tuntee olevansa kotona ja muistaa kuinka hyvin hänellä on elämässä käynyt."

Tähän juttuun oli ympätty kaikki "viinitila Italiassa" - kliseet. Juttu oli minusta tahattoman humoristinen. En yksinkertaisesti pystyisi mokomaan hymistelyyn. Jos keittiön lattialla olisi lojunut edes yksi likainen sukka tai kasvikset olisivat paahtuneet pikkuisen liikaa, niin saattaisin uskoa idylliin. 

Etsin tänään Pohjois-Karjalan keskussairaalassa työskentelevän kollegan sähköpostiosoitetta, joka on muotoa etunimi.sukunimi@siunsote.fi. Siun sote, miun sote. Tule miun soten asiakkaaksi. Tule, tule! En mahda mitään, mutta minusta tuo on koomista ja noloakin.

4 kommenttia:

Hoo Moilanen kirjoitti...

Tuollaiset kiiltokuvahaastattelut saavat miettimään, että kumman pään mukaan juttu on tehty sellaiseksi: toimittajan vai haastateltavan. Niin tai näin, mutta aika niukasti on kosketuspintaa.

No onpa naurettava sähköpostiosoite. Varsinainen älynväläys.

Irja kirjoitti...

Jess. luin ihan saman jutun ja ajattelin et hemmetti, miksi en toteuttanut omaa unelmaani ja lähtenyt repimään rypäleitä... oli se vähän pliisu juttu kun Sukulasta oli kyse, eräänlainen kaunisteltu mainos:)

Marjatta Mentula kirjoitti...

Noloista tyyleistä puheen ollen hämmästelen Suomen World Visionin kampanjaa, jossa kerätään varoja tyttöjen silpomisen vastaiseen työhön. Hyvä juttu tietysti muutoin, mutta kampanjan nimi ja tuote tökkii pahasti - Pelasta pimppi! Minä en kyllä viitsisi kulkea Pelasta pimppi -teksti heiluen hihassani. Alatyylistä ja epähienoa. Eikö siinä nyt pelasteta tyttöjä eikä pimppejä!

Heidi kirjoitti...

Pelasta pimppi on todella nolo, jotenkin lapsekas. En tiedä, joku tökkii.