maanantai 17. huhtikuuta 2017

Elämä on brunssi

Perjantaina taloni porraskäytävän seinälle oli ilmaantunut lappu "Vietämme lauantaina syntymäpäiviä. Pahoittelemme meteliä. Lähdemme kaupungille klo 23". Lauantaina klo 20 kylästä tullessani kaikui porraskäytävään laulu "Paljon onnea vaan", eikä sen jälkeen alakerran naapurista  kuulunut pihaustakaan. Mihin voin valittaa?

Kävin sunnuntaina vanhan tuttavan kanssa brunssilla turkkilaisessa ravintolassa. En ymmärrä mikä teki kattauksesta brunssin. Brunssi jatkui sitäpaitsi klo 17 saakka. "Brunssi on aamupäivällä syötävästä runsaan aamiaisen ja lounaan yhdistelmästä tai välimuodosta käytetty nimitys (engl. brunch = breakfast + lunch). Brunssi nautitaan myöhemmin kuin aamiainen, mutta aikaisemmin kuin lounas" sanoo Wikipedia. Ravintolan henkilökunta ei ollut tarkastanut mitä Wikipedia asiasta määrää.  Seisovasta pöydästä ei löytynyt mitään perinteisesti aamiaiseen liittyvää. Kun maailma on jo valmiiksi näin sekaisin, toivoisi jotain pysyvää. Ennakoitavaa. Tässäkin saattaa olla joku salaliitto taustalla.

Lauantain kyläreissulla isäntä sanoi "Älä sitten kirjoita tästä blogissasi". En kirjoita, kuin että ruoka ja seura oli hyvää ja vitsit huonoja.

Elämä on brunssi: aamiaisen ja lounaan yhdistelmä. Kaikki sekaisin: munakkaat, lasagnet ja täytekakut.

Typerä lopetus tällä(kin) kirjoituksella. Ryhdyn keksimään lisää huonoja "elämä on" - vertauksia.

4 kommenttia:

Hoo Moilanen kirjoitti...

Onneksi ruoka ja seura olivat hyviä & vitsit huonoja eikä päinvastoin.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Periaatteesaa vastustan tuota loppuunkäytettyä "hyvässä seurassa" ilmaisua. Nyt hyvään seraan kuului myös pieni poika, joka kulki pitkässä pöydässä sylistä syliin (olimme jo syöneet hyvän ruoan). Minua poika katsoi vähän epäröiden, mutta kiipesi silti syliini.

Niina kirjoitti...

Jään odottelemaan jonkun ystäväni fb-päivitystä, jossa lukisi vietin iltaa huonossa seurassa.
Kohottaisiko työilmapiiriä, jos itse huomenna päivän päätteeksi kirjoitan, että työpäivä sujui hyvin, mutta seura olisi voinut olla parempaa?
Äh, mun lienee aika mennä nukkumaan.

Timo Lampi ☺ kirjoitti...

No mitä, hyvä ja hauska kirjoitus, taasen. :)