sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Kirjallinen Vesilahti

Menen huomenna puhumaan kirjastani Vesilahdelle (kts linkki). Minua varoitettiin, ettei ole odotettavissa erityistä väentungosta. Olen huolissani, miten saan puolitoista tuntia kulumaan.

Ruusun ja kirjan päivänä haastattelen Riina Paasosta Tampereen akateemisessa kirjakaupassa. Vaikka eihän se enää ole kirjakauppa vaan uutuuskirjoja myydään kodinkoneiden ja astioiden seassa.

Lukupiirimme kokoontui tänään. Tarjolla oli monenlaista piirakkaa, juttelua kirjasta ja vähän sen ulkopuoleltakin. Päätimme, että Suomen satavuotisjuhlien kunniaksi keskitymme tänä vuonna suomalaiseen kirjallisuuteen.

Seuraava lukupiirikirja on Marja-Liisa Vartion "Hänen olivat linnut". Kirja pitäisi lukea sopivaan aikaan, jos sen lukee liian aikaisin, ei kirjasta muista mitään. Monesti olen kylläkin lukenut romaanin viimeisiä sivuja puoli tuntia ennen tapaamista.

Vietimme eilen kahden naisen syntymäpäiviä, toinen täytti 50 ja toinen 60 vuotta. Tänään on väsyttänyt. Vanheneminen on monin tavoin rankkaa.

Menen pääsiäisenä Kangasalle kylään. Ensin minut kutsuttiin syömään perjantaina. Seuraavana päivänä soitettiin, että voisinko kuitenkin tulla sunnuntaina ja sen jälkeen vaihdettiin vielä lauantaihin. Ehkä päivää ei kannata lukita, sillä saattahan se vielä siirtyä maanantaihin.

Ei kommentteja: