keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Luovaa toimintaa

Kadotin päivystäessäni VRK-korttini. Kortin häviäminen saa aikaan lähes samanlaisen paniikin kuin Visa-kortin hukkaaminen Pariisissa. Ilman korttia ei voi tehdä lääkärin työtä. VRK-kortti oli jäänyt tietokoneeseen, josta joku oli sen irrottanut. Se löytyi lopulta pöydältä ruttuisten muistilappujen alta.

Käytäviä pitkin hädissäni liikkuessani huomasin opastaulun, jonka joku oli veikeästi muuttanut muodosta KANTATALOON romanttisempaan RANTATALOON. Miten joku jaksaa kulkea tussi taskussaan kylttejä korjailemassa? Voitaneen puhua jopa harrastuksesta, joka ilmeisesti tuottaa tekijälleen mielihyvää ja ohikulkijoille hupia (ainakin toisinaan). Tarkoituksena ei ole sutata, sillä K oli kauniisti ja huomaamattomin vedoin muutettu R:ksi.

Samat tyypit eivät todennäköisesti kirjoita vessojen seinille yksinkertaisia lauseita kuten  "LATE ON HOMO" tai "MIA ON HORO".

Luovaa toimintaa kuitenkin molemmat.


1 kommentti:

Hoo Moilanen kirjoitti...

Rantatalon kirjoittaja on varmaan symppiksempi tyyppi kuin "Late on homo" -vessakirjoittaja.

Korttien kanssa saa joskus sydämentykytyksiä. Olin tässä taannoin laittanut pankkikortin hätäpäissäni taskuun - sen paikka on lompakossa - enkä kassalla heti muistanut. Alle 25 euron ostoksia voisi tehdä vieraan ihmisen kortilla lähimaksulla huomattavan määrän. Todella harvoin pitää lähimaksua käyttäessä käyttää pin-koodia; hyvä jos joka viideskymmenes kerta.