lauantai 8. huhtikuuta 2017

Yksi totuus

Tukholmassa kuorma-auto ajoi Åhlensin tavarataloon ja fb profiilikuviin lisättiin tällä kertaa Ruotsin lippu. Kun ihan naapurissa Pietarissa terrori-iskussa kuoli 13 ihmistä ei Venäjän lippuja näkynyt. Ihmiset eivät siis olekaan tasa-arvoisia. No senhän tietää lapsikin.

Ruotsin politiikka on rauhallista eikä uhoavaa kuten itäisen naapurin. Ruotsi on mallioppilas ja Venäjä tarkkailuluokan häirikkö. Silti Pietarissakin tavalliset ihmiset matkustivat metrolla kouluun, töihin, ostoksille ja balettitunnille.

Kun Berliinin muuri purettiin, kaikki tuntui mahdolliselta, jopa ihmisten rauhaisa yhteiselämä. Vaikka eihän se tietenkään niin ole. Maailma kulkee kohti sekasortoa kuin kylpyhuoneen purnukat, jotka joku on joskus järjestänyt ojennukseen.

Vaikka maailma tuhoutuukin niin elämästä on yritettävä nauttia. Kävin eilen työkaverin kanssa Beatles happeningissa Tampere talolla. Pepe Wilbergin kaulukselle valui sama turvallinen takatukka kuin "Rööperiin mä kaipaan niin"-aikoina. Miksi muuttaa hyvää tyyliä. Mies on hieno Beatles-balladien tulkki.

Myös Sloveniassa tehdään erinomaista Beatles-musiikkia. Lavalla keski-ikäisten naisten tunikat hulmusivat kun tanssimme slovenialaisen bändin tahtiin.

Kaksi Beatles-fania oli matkustanut Edinburgiin, tärkeät Beatles-ystäväni S ja E. Eihän koko tilaisuus ole oikein mitään ilman heitä.

Tänään pidettäisiin seminaari otsikolla "Myytit the Beatlesin ympärillä. Esimerkkejä The Beatlesin stemmalaulujen koukuista." En pääse seminaariin, jossa esiintyisi vanha tuttuni Juha Salo. Sunnuntain seminaarissa puhutaan aiheesta "The Beatlesin kappaleet huonoimmasta parhaaseen -yksi totuus." Otsikot herättävät minussa hilpeyttä, mutta en olekaan tosiuskovainen.

2 kommenttia:

Hoo Moilanen kirjoitti...

Aika vaikea on nähdä, että maailmanmeno lutviutuisi toisenlaisille raiteille. En haluaisi olla pessimisti, mutta on vaikeaa olla olematta.

Anonyymi kirjoitti...

"Ruotsin politiikka on rauhallista". No, niin minustakin, kammottavan rauhallista, aika monta vuotta jo. hh