lauantai 1. huhtikuuta 2017

Ennakkoäänestys

Äänestin ennakkoon. Ennakkoon äänestämisessä ei ole samaa juhlavuutta kuin varsinaisena äänestyspäivänä suoritetussa äänestystoimessa.

Tein kansalaisvelvollisuuteni Metso-kirjaston alakerrassa. Heti sisään mennessäni sain äänestyslipun ja piilouduin verhon taakse kirjoittamaan mahdollisimman selkeitä numeroita. Äänestysvirkailija pyysi allekirjoituksen, antoi kuoren, johon äänestyslippuni pujotin ja puikon, jolla äänestyskuoren liimapinnan kostutin. Lopulta suljin kuoren. Mies allekirjoitti paperin, laittoi koko roskan isompaan kuoreen ja pudotti pöydän alla olevaan lootaan. Joka vaiheessa hän selosti, mitä on tekemässä. Alkoi melkein epäilyttää mihin ääneni meni, kun sitä piti niin selitellä.

Äänestysvirkailijani istui rivissä äärimmäisenä vasemmalla. Valitsin miehen, sillä hänen luokseen oli lyhyin kävelymatka. Hyvä valinta, sillä kyllä mies osasi asiansa.

Tämän aamun Hesarissa kirjoitettiin kuntavaaliehdokkaiden tekemistä rikoksista. Jos ehdokkaani sattuisi olemaan rikollinen, en enää voisi asialle mitään.

Oikeana äänestyspäivänä astutaan äänettömän raadin eteen, joka katsoo oletko kelvollinen kansalainen. Kenkien  narina koulun lattiaa vasten melkein särkee korvat ja äänestyslipulla kulkevan kynän ääni on säädyttömän kova. Pelottaa osaako toimia oikein. Kammoan äänestysvirkailijoita. Varsinaiseen äänestyspäivään säästetään ne pelottavimmat yksilöt.

Äänestysurakan jälkeen keitetään äänestyskahvit. Hyvin ansaitut pullakahvit.

4 kommenttia:

Hoo Moilanen kirjoitti...

Taas tuli lisää todistusaineistoa siitä, että olet erityisherkkä! :) Tervetuloa kerhoon, vaikka et usko koko asiaan! ;) Sensitive -elokuva - vain yksi tunti elämästä - valottaa aihetta Areenalla 20.4 alkaen.

On kyllä hyvä, että ennakkoäänestyspaikka tulee vastaan melkein missä tahansa. Ei jää ainakaan siksi äänestämättä, että se olisi hankalaa. Minulla on joskus jäänyt silkkaa saamattomuuttani, ei protestiksi.

Se on jännä, että miten erilaiset asiat ovat ihmiselle yksityisiä. Jos kuka tahansa kysyisi minulta, että mitä puoluetta / ketä ihmistä äänestän (ja olen äänestänyt aiemmin), vastaisin empimättä. Toisaalta ei minulla ole tarvetta julistaa mitään missään Facebookissa (jossa en ole).

Heidi kirjoitti...

Äänestin vihreitä. Pitävät huolta siitä, että pyörätiet aurataan ajoissa.

Heidi kirjoitti...

En ole eritysiherkkä vaan liioittelen asioita, kuka muuten viitsisi lukea siitä, kun joku käy äänestämässä.

Motoristin Mutsi kirjoitti...

Kyllä täällä suunnalla äänestyspaikat ja tunnelmat ovat olleet juuri tuollaisia kuin kuvasit! Liioittelematta.