perjantai 23. kesäkuuta 2017

Huumorintaju on suhteellisuudentajun sukulainen

Roxane Gay sanoo olevansa bad feminist. Tunnen siinä mielessä sympatiaa, että olen taatusti huono feministi, mutta olen päättänyt silti ilmoittautua feministiksi.

Gayn kirja Bad Feminist oli minulle pettymys, sillä se on kovin amerikkalainen. Entä afrikkalaiset tytöt, joita edelleen silvotaan? Arabinaiset, jotka kulkevat hunnutettuina ja joilla ei ole mitään ihmisoikeuksia?

Kirja on keskittynyt populaarikulttuuriiin (osa siitä on minulle tyystin vierasta) ja sen naiskuvaan. Gay kirjoittaa myös keskeisistä asioista kuten raiskauksista, abortista ja naisten pienemmistä palkoista. Nämä hukkuvat kuitenkin räppi-sanoitusten vatvomisiin.

Kävin eilen kahteen otteeseen Alkossa. Ostin kolmen litran punaviinilaatikon. Sain viestin, että mökillä tarvittaisiin myös kuohuviiniä, joten tein vielä toisen viininhakumatkan. En selittänyt myyjälle mitään vaan tökkäsin kuohuviinin hihnalle ja maksoin (mieleni teki tietenkin selitellä).

 Luin lehdestä, että suomalaiset tarvitsevat rajoittavaa alkoholipolitiikkaa, sillä täällä ei samaan tapaan paheksuta humalahakuista juomista kuin muualla. Suomessa juopottelemiseen suhtaudutaan kuten Venäjällä ja Irlannissa.

Kuulin äsken radiosta, että huumorintaju on suhteellisuudentajun sukulainen. Olen humoristi ja huono feministi.

Hyvää juhannusta!

3 kommenttia:

Ana kirjoitti...

Hyvää juhannusta. En ehtinyt Alkoon, mutta onhan tässä elämää ja päiviä jäljellä. Ja kauppakin nurkalla.

Hoo Moilanen kirjoitti...

Mielenkiintoista rinnastaa huumorintaju suhteellisuudentajuun! Äkkiseltään niillä ei luulisi olevan korrelaatiota. Paitsi siten, että ihminen, joka ei osaa nauraa itselleen (huono huumorintaju) pitää itseään erityisessä arvossa (ei suhteellisuudentajua).

Feminismi tarkoittaa niin paljon ja erilaisia (jopa keskenään riiteleviä) asioita, että alkuperäinen merkitys on hämärtynyt. Sääli.

Hyvää juhannusta!

Leena Laurila kirjoitti...

Samantapainen näkemys minullekin tuli amerikkalaisesta feminismistä viimeksi lukemastani 60-luku historiikista. Selvää suhteellisuustajun puutetta. Hyvää juhannusta!