maanantai 5. kesäkuuta 2017

Kuninkaallinen vieras

Käväisin vanhempieni mökillä.  Kun istuin saunan lauteilla, äiti kiikutti minulle saunaoluen ja jätti tökkin saunan pukuhuoneeseen. Hän oli aukaissut oluttölkin valmiiksi, mutta ei sentään kaatanut lasiin, jonka minulle myös toi.  Tunsin olevani jonkinlainen kuninkaallinen, joka ei osaa itse tehdä mitään.

Yleensä mökkiolosuhteissa vanhempani remontoivat, kääntävät maata, lenkkeilevät, maalaavat, vaihtavat istutusten paikkoja, kuokkivat, kitkevät ja puunaavat. Kun minä tulen kylään, he palvelevat minua.  Isän kanssa kyllä siirrettiin ruokapöytää kolmeen eri lokaatioon ennen kuin ruokailulle ihanteelliset aurinko- ja tuuliolosuhteet löytyivät.

Yritin muutenkin auttaa kaikessa, missä sallittiin. En saanut petata lakanoitani tai laittaa ruokaa, mutta kannoin ruokapöytää ja astioita.

Eilisessä lukupiirissä huusimme taas toistemme päälle. Meteli oli kova ja kirja Marja-Liisa Vartion "Hänen olivat linnut".


3 kommenttia:

Hoo Moilanen kirjoitti...

Hienoa, että vanhempasi osaavat pitää lomaa työleiristä silloin kun muita on paikalla. Jotkut eivät osaa.

Teillä on hyvä meininki kirjapiirissä!

Vietin viime yöseen Acutassa, sairauslomatodistuksessa lukee sappirakkokivitauti ilman sappirakkotulehdusta. (Aamuisessa ultrassa näkyi sappikiviä.) Saan kutsun gastroenterologian polille. Jäi vähän epäselväksi, että tuleekohan tästä automaattisesti leikkaus? Joku tiesi kertoa, että kiviä myös murskataan.

Irja kirjoitti...

Olet onnellinen kun Sinua vielä hyysätään. Jotenkin tuttua jostakin kaukaisilta ajoilta. Tuttu oli myös kirja, taitaa olla itselläkin jossakin...

Timo Lampi ☺ kirjoitti...

Hauskaa että jotkin tekevät yhä samaa mökillä kuin joskus omassa lapsuudessa. :D