lauantai 17. maaliskuuta 2018

Ajatuksia äärilaidalta

Erään naamakirjaystäväni päivitykset tai vielä oikeammin päivitysten kommentit saavat minut välillä voimattoman raivon valtaan. Kommentit koskettelevat useinmiten maahanmuuttoa, mutta myös feminismiä (joka on kaiken pahan alku ja juuri). En minäkään nykyistä feminististä virtausta aina ymmärrä, mutta en pidä sitä kuitenkaan ihan suomalaisen yhteiskunnan syöpänä.  Hesaria he vihaavat ja muutakin "valtamediaa". Olen huomannut, että on turha reagoida. Heidän mielestään kuulun todennäköisemmin siihen "toiseen äärilaitaan". Miksi sitten luen noita päivityksiä, sillä voisinhan piilottaa ne? Haluan kai masokistisesti käydä kuplani ulkopuolella kitumassa.

Jatkan naamakirjasta. Rokotusvastaisten terveydenhuollon työntekijöiden (heitä on onneksi vähän) vastaliikkeeksi on perustettu "Minä suojaan potilasta"-ryhmä, johon on liittynyt parin päivän sisällä kuutisentuhatta terveydenhuollon ammattilaista. Rokotusvastaisuudelle ei ole tieteellisiä perusteita vaikka rokotuksesta kieltäytymisestä yritetään tehdä jonkinlainen kansalaisoikeus silloinkin kun työskennellään immuunipuutteisten potilaiden parissa.

Nyt kevyempää aineistoon. Eräästä ruokakaupasta saa tällä viikolla millä vain kortilla kymmenen prosenttia alennusta yli kahdenkymmenenviiden euron ostoksesta. Keskiviikkona ostokseni maksoivat vain kaksikymmentä euroa, joten alennusta ei herunut. Eilen päätin pelata varman päälle ja keräsin koriin vähän kaikenlaista, silti kassahenkilö laski ostosteni hinnaksi vain 24.95 e. Takanani kiemurteli tympiiintynyt jono. Hätäännyin, olinhan lähestulkoon saavuttanut tavoitteeni. Kassahenkilö ehdotti suklaapatukkaostosta ja jono takananani alkoi käydä levottomaksi.  Ilmassa väreili "mitä tuo akka säätää" -ajatus.  Hetken mietittyäni keksin, että otan yhden salmiakkiauton ja sain lopulta sen tavoittelemani kahden ja puolen euron alennuksen.

1 kommentti:

Hoo Moilanen kirjoitti...

Hyvin säädetty! :)