perjantai 30. maaliskuuta 2018

Pitkä perjantai

Vanhempieni kännykät soittavat välillä minulle ihan itsekseen. Kuuntelin viestin, jossa soi vaimea musiikki. Soitin heille ja isä sanoi "Kuuntelemme Johannes passiota".

Junassa viereeni istui arviolta kaksikymppinen nuori mies, joka osti kärrystä oluen eikä kello ollut vielä puolta kymmentäkään. Opetetaankohan nykyään koulussa, että krapularyyppy on alkoholismin merkki. Minulle ainakin opetettiin.

Meille näytettiin koulussa kammottava opetusfilmi heroiinista. Filmin myötä minulle selvisi, että sellaistakin olisi jossain tarjolla. Epäilen, että noihin aikoihin diilerin löytäminen olisi ollut Kuopiossa varsin työlästä. Filmi oli tehokas, sillä en ole ryhtynyt käyttämään heroiinia.

Kaunis ilma vaikka pitkään perjantaihin kuuluisi räntäsade.

1 kommentti:

Hoo Moilanen kirjoitti...

Christiane F. - tyttö metroasemalta (?). Joitakin vuosia sitten törmäsin Metson vip-hyllyssä elämäkertaan, jossa hän kertoo lähinnä elämästään jälkikäteen. Se ei ole mennyt ihan niin pilalle kuin olisi voinut olettaa - toki kaikenlaisia jälkiä on jäänyt. (Toki todennäköisintä olisi, että hän olisi kuollut jo ajat sitten.)