maanantai 26. maaliskuuta 2018

Näin unta

Lupaavasti alkanut meditaatioharrastukseni jäi yhteen kertaan. Tungin nappikuulokkeet korviini ja kuuntelin meditaatiotekstin kätevästi Youtubesta. Alan heti meditoida säännöllisesti kun lopulta keksitään meditaatio jota tehdessä voi käydä facessa, tyhjentää tiskikoneen ja lukea päivän Hesarin.

Kukaan ei valittanut töissä kesäaikaan siirtymisestä vaikka se on perinteinen työpaikoille sopiva keskustelunaihe. Kesäajasta voi puhua täysin turvallisesti, sillä harva moista kellon viisarien siirtelyllä toimitettua kidutusta kannattaa.

Herätessäni kuudelta mietin, että nyt kello on viisi ja kamalaltahan se tuntui. Kerttukaan ei herättänyt minua naukumalla kuten tavallisesti vaan havahduin kännykän  tunteettomaan kilinään. Kerttu ei ollut rukannut itseään kesäaikaan.

Miltä teistä tuntuu, kun joku kertoo nähneensä unta teistä itsestänne? Unijutut ovat tylsiä, mutta kun joku sanoo "Näin unta sinusta..." niin heti kiinnostaa. Ihmisen itsekeskeisyydellä ei ole mitään rajoja. Toisaalta on myös kiva sanoa jollekin "Näin sinusta unta viime yönä..." Ainakin jos uni on sellainen, että sen voi paljastaa. Joistakin ihmisistä ei näe koskaan unta vaikka heitä tapaa usein. Mikä on outoa sekin.3 kommenttia:

Hoo Moilanen kirjoitti...

On paljon tosi lyhyitä meditaatio- ja rentoutuspätkiä! Viideksi minuutiksi pötkölleen napit korvissa, niin mikään muu tekeminen ei kärsi.

Tuntuu siltä, että harvemmin sellaiset ihmiset tulevat uniin, keiden kanssa on tekemisissä. (En kyllä muista uniani kovin usein.) Se vasta hassulta tuntuu, että esim. joku luokkakaveri hyppää uneen vuosikymmenten takaa. Tuosta vaan, vaikka ei ole mietiskellyt mitään senaikaisia juttuja tai törmännyt kehenkään.

Timo Lampi kirjoitti...

Huonoon seuraan on joutunut se ihminen, joka musta unta näkee. :D
Mutta on se mukavaa kuulla, mitä unessa tapahtui. :)

RH kirjoitti...


Se on kamalaa, jos joku on nähnyt musta unta, missä teen jotain ikävää, jotain mitä en oikeassa elämässäni ikinä tekisi, ainakaan tuolle henkilölle...
Mutta jos sanoo jollekin miehelle, että "näin susta unta" niin heti eka kuvitelma on, että se on jotain eroottista :)