keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Prepääsiäinen

Kuuntelin tänään viimeisen luennon sarjasta "Renessanssin taide ja arkkitehtuuri Italiassa".

Opin uuden termin, manierismi. Jokaisen aikakauden taiteilijat ilmeisesti kapinoivat ja siksi pitää luoda  uudenlaista taidetta, jota vanhukset voivat paheksua. Nyt sitten liioiteltiin madonnan kaulan pituutta, mallit kierrettiin korkkiruuvimaisiin asentoihin, tungettiin tauluihin mahdottomasti väkeä vähemmän harmonisiin ryppäisiin ja käytettiin outoja värejä. Tämä tapahtui siis 1500-luvun alkupuolella. 

Juuri minun iässäni naiset kiinnostuvat taidehistoriasta. Se on jotenkin kliseistä, mutta ei se mitään.

Söin juuri pääsiäismunan, joten minulla on hieman etova olo, lisäksi kadun tekoani. Muna tarjosi yllätyksen, joka näytti pienikokoiselta avainrenksulta. Muistelen, että lapsuudessani pääsiäismunat oli valmistettu tummasta suklaasta ja niiden sisään oli piilotettu sormus, johon oli upotettu valtava timantti. Nyt pääsiäismunat maistuvat rasvalta ja sokerilta ja jättävät kitalakeen tahmean pinnan. Jostain varmaan saisi tummiakin suklaamunia. Pitääpä ottaa selvää mistä.

2 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Minä ostin yhden kennon (24 kpl) Kinder-munia. Lapsenlapsia on tulossa pääsiäistä viettämään. Vähän kyllä arveluttaa näinä muovipyörteen aikoina se munista paljastuva muovisälä. Itse tyydyn mämmiim. Hauskaa Pääsiäisen aikaa!

Karenina Unska kirjoitti...

Ainakin Lidlissä on pääsiäispupuja, jotka on valmistettu tummasta suklaasta. Tässä linkki. Tästä ei kyllä taida saada lisää pikkuruisia avaimenperiä, mutta suklaa on Fairtradea! Hyvää pääsiäistä!