tiistai 20. maaliskuuta 2018

Saa lukea ihan vapaasti

Eräs vaihtoehtoista hoitoa tarjonnut taho oli sanonut potilaalle "En minä tässä paranna vaan Jeesus", silti hän laskutti 120 euroa.

Tänään kandi seurasi työtäni koko päivän (yleensä he viipyvät vain aamupäivän). Minusta se oli virkistävää, mutta aikataulut kusivat.

Työmatkapyöräily on mielenkiintoista polanteiden takia. Epätasainen kova pyörätie tärisyttää pyörää niin, että pyöräilijä saa vähintäänkin virtsrakon laskeuman.

Kysyin muuten keskeneräisen käsikirjoitukseni lukeneilta tyypeiltä "Oliko liikaa pissajuttuja?" Ei kuulemma ollut.

Kirjoituskurssilla kuulin ensimmäisen kerran steampunk-kirjallisuudesta, jossa 1800-luku yhdistyy nykypäivään jollain tavalla (en ole lukenut yhtään alan teosta). Lähdetään ajatuksesta, ettei maailma toimi sähkön vaan höyryn voimalla. Sähköä ei ole jostain syystä keksitty.

Luin elämäni ensimmäisen sarjakuvaromaanin,  Ulla Donnerin kirjan Spleenish ja pidin siitä niin, että taidan lukea sen uudestaan. Erkka Mykkäsen romaani "Something not good" oli söpö (luulin, että kirjailija on synkkä henkilö). Molempia kirjoja voi suositella nuorille tai niille, jotka ovat joskus olleet nuoria. Onhan niitäkin, jotka ovat hypänneet nuoruuden epäonnistumisten yli kenkiään kastelematta.

Tästä postauksesta tuli kuin valmiiksi pussitettu surkea irtokarkkilajitelma. Onneksi meillä on vapaa blogikirjoitusten valintamahdollisuus!

3 kommenttia:

Hoo Moilanen kirjoitti...

Mikä Jeesus se sellainen on olevinaan, joka laskuttaa palveluksistaan?

Marjatta Mentula kirjoitti...

Lainasin tuon Spleenishin.

Nauratti kun muistin, miten joskus kirjoitit, että opettajat menevät lääkärin vastaanotolle listan kanssa ja ninä sai päähäni laatia perinpohjaisen listan vuositarkastukseen. Lääkäri itse oli pyytänyt tuomaan kahden viikon verenpaineseurannan, mutta sen lisäksi listasin kehoni raihnaisimmat osat ja kunkin alle sen osan vaivat. Vilkuilin aina välillä listaani, että olinko muistanut kaiken.

Kun olin synnyttämässä esikoistani Joensuussa, tai siis verenpaineesta sairaalassa kuukautta ennen laskettua aikaa, niin minulta kysyttiin saako harjoittelijat tulla lääkärin mukana minua tutkimaan. Enhän minä ymmärtänyt kieltää, ja niin he jonossa kopeloivat minua sisäkautta. Poika syntyi seuraavana yönä.

Heidi kirjoitti...

Opettajat ovat listaihmisiä. Insinöörit tuovat lisäksi graafisia esityksiä verenpaineistaan yms.