maanantai 16. heinäkuuta 2012

Antaa sataa

Olen tehnyt töitä jo useampana heinäkuuna peräkkäin. Potilaat ovat saapuneet vastaanotolle hellevaatteissa, aurinkovoiteilta lemuten. He ovat olleet matkalla torilta uimarannalle, Alkosta mökille, kassista on pilkottanut froteepyyhe. Ei tänä vuonna. Eräs naispotilas totesi tänään "V-tuttaa tämä sade". Minua ei lainkaan. Mikäs tässä on työskennellessä ja uhrautuvan työntekijän mainetta hankkiessa. Katsotaan sitten ensi viikolla.

Suomessa helle on yliarvostettu tila. Sitäpaitsi kun se sitten vihdoin saadaan niin valitellaan kuumuutta. Isäni on meteorologi ja sain lapsena tarpeekseni ilmoista. Minulle on ihan yhdentekevää minkälainen sää on. En katso ainuttakaan säätiedoitusta, kun niitä lapsena sain kuunnella yhtenään. Joka ikkunanpielessä roikkui lämpömittari, joita isä kulki lukemassa ja voivottelemassa.

Suuri joukko lomalaisia saapui rentoine ilmeineen ja uusine juttuineen. Meillä harvalukuisilla työläisillä on ollut mielenkiintoista: eräs miespuoleinen kollega on kova juoruamaan ja pari meitä muualta tänne saapunutta on imenyt tuota tietoa kuin janoinen lähdevettä. Moni tärkeä asia on selvinnyt, muutama jäi vielä epäselväksi. Nyt sitten puhutaan mökin piipun nuohouksesta, onkimisesta ja kalan savustamisesta. Kollegoiden ihmissuhteet olivat huomattavasti antoisampi aihe.

Minervan valitsema hieno rakkausruno on luettavissa hänen blogistaan. Minulla tuo runo alkaa soida, onhan siitä tehty laulu, joka soi radiossa joskus aikoina ammoisina .

4 kommenttia:

Helmi-Maaria Pisara kirjoitti...

Taitaa se helle täälläkin Saksan maalla olla kovin arvostettua...täällä nuristaan, että aina sataa, ja nyt täytyy sanoakin, että heinäkuu on ollut kovin märkä. Minuakaan se ei haittaa, sillä nauttia voi säästä kuin säästä tai säällä kuin säällä :)

Celia kirjoitti...

Töitä ei pitäisi tuoda kotiin, ei meterologinkaan. :)

Heidi kirjoitti...

Minua välillä kyllästyttää säästä jauhaminen, tosin pitää myöntää, että tämä sadekin jo hieman tympii.

Isä oli pahalla päällä jos ennustukset menivät pieleen. Ei pitäisi tuoda töitä kotiin, ei.

Partapappa kirjoitti...

Mä en helteest välitä, mutta sateesta tykkään. Kuljen vaikka mettässä koiran ja joskus kissan/kissojen kanssa ja annan sateen kastella itteni läpimäräks. Sitten kun tulee sisään, kuivaa ittensä ja laittaa ne virttyneimmät lämpöset vaatteet päälle, niin fiilis on mahtava!