keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Elämän lakipiste

Ostin eilen alennusmyynnistä keveän hihattoman kesämekon, jonka erottaa yöpaidasta se, ettei retale ollut myynnissä yöpukurekissä. Tänään hoitaja totesi  "sinulla on paljaat sääret". Lääkäri saa kulkea paljain säärin, kukaan ei ainakaan (vielä) ole keksinyt kieltää sitä.

Aiemmin sairaanhoitajilta edellytettiin kesähelteelläkin sukkahousujen käyttöä ja niiden tuli ehdottomasti olla valkoiset, samaa olmia väriä vaadittiin työkengiltä. Valkoiset kengät ovat usein rumia. Työpaikassani hoitajat pukeutuvat sinisiin pyjama-asuihin, jotka eivät pue ketään. Jos toimisin liikemaailmassa koivet olisi tungettava ihon värisiin sukkahousuihin, onneksi en toimi. Sairaalassa lääkärien pukeutumista on rajoitettu niukasti: hihat on käärittävä kyynärpähin, kelloja ja sormuksia ei saa käyttää.

Kävin töiden jälkeen jäätelöllä. Parkkeerasin polkupyöräni ja kävelin kioskille. Valitsin yli vohvelisen laidan pursuilevan pehmiksen ja istahdin tyytyväisenä penkille. Vasta silloin huomasin, että olin unohtanut kypärän päähäni. Pyöräilykypärään pukeutuminen muulloin kuin pyöräillessä enteilee täydellistä piittamattomuutta ulkonäöstä. Kirjaston aulassa kaksi kypsän iän saavuttanutta naista istui vaihtamassa ajatuksia. Molemmilla keikkui korkealla päälaella pyöräilykypärä,  leuan alta oli sentään nauhat aukaistu. Lapsuudessani vanhemmat rouvat eivät riisuneet lierihattujaan kyläreissulla, ainakaan jos hiukset sattuivat olemaan huonosti.

Ei ole miehilläkään helppoa. Eräs tuttavani sai työterveydestä viisikymppisen miehen terveyskyselyn. "Tuntuuko teistä, että olette ohittaneet elämänne lakipisteen?" Jos ei aiemmin tuntunut, niin nyt tuntui.


9 kommenttia:

Zephyr kirjoitti...

Sukkahousut on kidutusväline.

Merja kirjoitti...

Miehet ei kylläkään saa kulkea paljain säärin sairaalassa, ei ainakaan silloin kun siellä viimeksi olen työskennellyt. Se testattiin ja kielto tuli - vai ovatko ajat muuttuneet?

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Eivät ole tainneet muuttua. Miehillä on tuo pukukoodi muutenkin monesti tiukempi kuin naisilla.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Ei kuitenkaan sukkahousuja siis miehillä.

AuvoT kirjoitti...

Minkä ikäisten naisten työterveyskyselyssä kysytään elämän lakipisteen ohittamista?

Kun miehillä on siis 50v niin onko naisilla 60v?

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Naisilla 40 v.

Unknown kirjoitti...

Voi vitsi, mä oon ratsastannu elämäni lakipisteellä jo 30 vuotta, enkä vieläkää aijjo sieltä laskeutua! ;DD

Nimetön kirjoitti...

Jotenkin näin miehenä jaksan ihmetellä sitä, että naiset jaksaa valittaa siitä, että joutuu käyttämään sukkahousuja. Kyllä nainen voi käyttää niitä pitkiä housuja käytännössä joka paikassa. Miehellä sen sijaan ei ole valinnan mahdollisuutta. Väittäisin, että kevyt kesämekko ja ne sukkahousut on aika paljon kevyempi asu, kun tumma puku.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Miehillä on vähemmän vaihtoehtoja. Kukakohan sen oikein on määrännyt?