perjantai 16. marraskuuta 2012

Ikärasismi

Eilen Kööpenhamina-Helsinki koneessa en saanut selvää, onko istuinpaikkani ikkunan vai käytävän puolella. Katsoin ylähyllyn kirjaimia kuin Mensan pääsykoetehtävää, eikä se selvinnyt minulle. On sellainen vaihtoehto, että vähäinen älyni unohtui Atlantin väärälle puolelle. Onneksi lentoemäntä auttoi minua. Kehoni sanoo tälläkin hetkellä: "Sinun kuuluu maata peiton alla, eikä istua nojatuolissa!".

Otin aamulla takin, kaulaliiinan ja hatun pakastimesta, ravistelin hyptermiaan menehtyneet luteet lattialle ja lähdin uimaan. Tuijotin kaukaisuudessa näkyvää turkoosia altaan pohjaa ja mietin pysynkö pinnalla vai vaivunko alas. Radalla ui lisäkseni kaksi miestä, toinen eteni verkkaisesti kuin lossi ja toinen pärski kuin ylimittaiseksi paisunut hauki. Toista sai pelätä samalla kun yritti ohittaa toista.

Uimahallissa järjestetään vesijumppaa kolmena päivänä viikossa, yksi ryhmä on tarkoitettu hyväkuntoisille ja iäksi oli rajattu 17-50 vuotta. Päätin mennä tuohon ryhmään, kunnes tajusin, että minähän olen liian vanha. Tampereen kaupunki harrastaa törkeää ikärasismia!

Aamulehti lähestyi minua sähköpostilla. Lehti haluaa tietää miksi lopetin tilauksen. Syvähaastattelusta saisin 40 euron lahjakortin Sokkarille. Kuulostaa jotensakin epätoivoiselta.

7 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Meinas puurot lentää näytölle kun luin sun säilyttäneen vaatteita pakastimessa. Kunnes muistin miks. Viisas nainen.

Mä kävin tänää palikkatestissä. 271 kysymystä, hohhoh, tein nopeimmin. Poika oli samassa testissä ja jälkeenpäin kysy multa, et miten sä sen testin teit 12 minuutissa kun itellään meni 10min pitenpää.

Se on se lukunopeus. Oon lukennu niin paljo...

Anonyymi kirjoitti...

Törkeetä! Ei 'hyväkuntoinen' ja 'alle 50 v.' sentään synonyymeja ole... Ehkä siellä Tampesterissa olis syytä miettiä kriteerejä vähän avarakatseisemmin.

Kysyvät sentään Aamulehdestä syytä. Kun aikanaan erosin kirkosta, kukaan ei kysellyt mitään. Mutta lehdestä luin silloisen arkkipiispan arvostelun siitä, kuinka itsekkäät ihmiset eroavat kirkosta; eivät halua maksaa veroja yhteiseen hyvään vaan haluavat pitää rahat itse. Ylimielisyyden huippu.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Tänään en selviäisi minkään sortin palikkatestistä. Toivottavasti jo maanantaina aivot toimivat jotenkin.

Minäkin erosin kirkosta vuosia sitten, eikä kukaan kysynyt miksi. On totta, että kirkko tekee hyväntekeväisyystyötä. Täytyy yrittää auttaa muita reittejä, mutta ei kyllä tule kuukaudessa kirkollisveron verran laitettua.

Anonyymi kirjoitti...

Suunnittelen jo eroa Aamulehdestä: viime viikolla oli yksi kokonainen sivu neuvoja, miten sukkahousut saa rikkoontumatta jalkaan!!!

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Ohjeet siihen tarvitaan, ehdottomasti.

Anonyymi kirjoitti...

Minä laitoin kirkosta erotessani saman prossan verran menemään kuukausilahjoituksena valitsemaani kohteeseen. Sillä voin tiputtaa kaikenmaailman arkkipiispojen mutu-heitot.

Ano 1

Unknown kirjoitti...

Oon kuullu sanottavan, et sukkahousut on paholaisen keksintö. Ja joittenki mielest kans tissiliivit.